SALATA CU TON

iulie 23, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara salata cu ton:


- 2 conserve de ton bucati in suc propriu (de 170gr)
- 4 oua fierte, tari
- 3-4 rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 4-5 castraveti (sau 1 mare)
- 150gr masline fara samburi
- 1 lingura ulei
- 1 lingura otet ( sau zeama de lamaie)
- sare dupa gust



Salata cu ton, pregatita in aceasta varianta, este o salata foarte gustoasa si satioasa care, cel putin pentru noi, tine loc de pranz sau cina.
Puteti folosi masline negre sau verzi, dupa preferinta.
In ceea ce priveste tonul, am folosit ton bucati in suc propriu. Nu prea merge tonul in ulei la aceasta salata. Daca totusi folositi ton in ulei, il scurgeti cat puteti de bine si reduceti cantitatea de ulei pe care o puneti la salata (sau nu mai puneti deloc). 

Ultima reteta video

Dovlecei umpluti cu carne


Va mai recomand:
Salata cu peste afumat

Mod de preparare salata cu ton:


Intai de toate am fiert ouale ca sa aiba timp sa se raceasca pana le vine randul sa le pun la salata cu ton. Ouale trebuie sa fie tari, ca sa se poata taia, deci trebuie sa fiarba cam 7 minute.



Dupa ce au fiert ouale, le-am lasat sa se raceasca si am trecut la legume. Am taiat mai intai ceapa julien iar castravetii feliute, le-am pus intr-un castron incapator, am presarat putina sare si am amestecat. Am taiat apoi ardeiul fasii micute, rosiile feliute si le-am pus la salata.
Am mai adaugat maslinele, o lingura de ulei si una de otet si am amestecat bine. Tonul si ouale nu le-am pus acum ca sa nu se farame.




In continuare, am pus salata in farfurii si deasupra am asezat bucatele de ton (scurs bine in prealabil) si feliute de ou fiert. Acum se poate servi :).
Spor la gatit si pofta buna!

Va mai recomand:

Salata Bulgareasca:



Salata cu peste afumat:



Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...