PANCAKES CU SUNCA SI CASCAVAL

iulie 24, 2015


ENGLISH RECIPE HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara Pancakes cu sunca si cascaval:

- 4 oua mari
- 240gr iaurt
- 200gr faina
- 150gr sunca (de Praga sau presata)
- 150gr cascaval
- 1 lingurita praf de copt
- sare si piper dupa gust
Pancakes (clatitele americane) reprezinta o alegere excelenta pentru un mic dejun servit in tihna in diminetile de weekend. Sunt insa foarte bune si in orice alt moment al zilei.
Probabil cunoasteti cu totii varianta dulce de Pancakes. Exista insa si o varianta sarata, cu sunca si cascaval, despre care va voi povesti mai jos. Vor urma si cele dulci in curand :).



In ceea ce priveste sunca, puteti folosi sunca de Praga, sunca presata sau ceva similar, fara grasime. Ai mei au vrut cu sunca afumata :).



Din ingredientele de mai sus, cred ca am obtinut 9 Pancakes. A fost cam greu cu numaratul cu baietii prin bucatarie...

Aveti mai jos si reteta video.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Mod de preparare pancakes cu sunca si cascaval:

Reteta video (CC - subtitrare in limba roamana)


Intai de toate am pregatit sunca si cascavalul, ca sa le am la indemana: sunca am taiat-o bucatale mici iar cascavalul l-am dat pe razatoarea mare.




Am pus galbenusurile intr-un castron incapator, le-am mixat putin apoi am adaugat iaurtul si am mixat la viteza mica pana la omogenizare. Se poate folosi si un tel doar ca eu nu ma prea impac cu el.
Am amestecat apoi faina cu sare si praf de copt si am turnat-o in ploaie peste compozitia de galbenusuri si iaurt, mixand in acelasi timp ca sa se omogenizeze.
Am batut apoi albusurile spuma si le-am adaugat la compozitia pentru Pancakes, amestecand usor cu lingura. Am mai adaugat putin piper, cascavalul dat pe razatoarea mare si sunca taiata bucatele mici. Am amestecat usor si aluatul a fost gata.




Am uns o tigaie antiaderenta cu putin ulei si am pus-o pe foc ca sa se incinga. Am luat apoi un polonic de aluat si am pus in tigaie, nivelandu-l usor cu ajutorul polonicului. Nu trebuie sa intindeti aluatul pe toata suprafata tigaii. Cand a inceput sa se inchege compozitia, am intors clatita pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, am scos-o pe o farfurie. Se repeta operatiunea pana de termina aluatul, apoi se poate servi, preferabil dupa ce s-au racit putin ca sa nu va frigeti limba.
Ai mei le-au devorat instantaneu si, cand au terminat, m-au certat ca le-am facut prea putine.
Promit sa revin curand si cu varianta dulce de Pancakes :).
Pana atunci, spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

4 comentarii

  1. Am incercat si eu pt prima oara pancakes cu sunca si cascaval,foarte bune au iesit.Si as vrea sa fac din nou,dar am numai oua de rata.credeti ca o sa imi iasa si cu oua de rata?ca ma gandesc ca se separa albusul de galbenus,si nu stiu daca se intareste albusul la mixat.saratele am facut dupa reteta dvs cu oua de rata,si au iesit nemaipomenit de bune,foietate,pur si simplu se topeau in gura.Flori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mai folosit pana acum oua de rata si nu stiu cum se comporta albusurile. Daca stiti ca albusurile nu se bat la fel, puteti adauga, pe langa praful de copt, aproximativ 1/2 lingurita de bicarbonat.

      Ștergere
  2. Multumesc frumos.o sa incerc,si o sa vad ce o sa iasa.o zi frumoasa :)Flori.

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...