CIOCOLATA DE CASA
octombrie 06, 2015
ENGLISH VERSION HERE
Intai de toate trebuie sa va spun ca eu am o relatie speciala cu ciocolata. Atat de speciala incat sotul meu are grija sa nu ramanem fara ciocolata pentru ca nu reactionez prea frumos :). Ciocolata de casa a fost de cand ma stiu si va ramane preferata mea. Din pacate le place si alor mei si sunt nevoita s-o impart cu ei :).
In ciocolata de casa puteti sa mai puneti nuci, alune, visine sau stafide sau puteti s-o puneti intre doua foi de napolitana. Mie imi place simpla, cu esenta de rom.
Reteta de ciocolata de casa este una dintre cele mai simple si ar fi chiar pacat sa nu preparam acasa acest desert minunat, de o mie de ori mai bun decat ce gasim prin magazine.
Ultima reteta video
Maia naturala (salbatica) pentru paine. Cum se cultiva de la zero
Va mai recomand:Intai de toate trebuie sa va spun ca eu am o relatie speciala cu ciocolata. Atat de speciala incat sotul meu are grija sa nu ramanem fara ciocolata pentru ca nu reactionez prea frumos :). Ciocolata de casa a fost de cand ma stiu si va ramane preferata mea. Din pacate le place si alor mei si sunt nevoita s-o impart cu ei :).
Reteta de ciocolata de casa este una dintre cele mai simple si ar fi chiar pacat sa nu preparam acasa acest desert minunat, de o mie de ori mai bun decat ce gasim prin magazine.
Ultima reteta video
Maia naturala (salbatica) pentru paine. Cum se cultiva de la zero
- Salam de biscuiti
- Tort de biscuiti cu ciocolata
- Rulada de biscuiti cu cacao si cocos
- Prajitura ecler la tava
- Prajitura Carpati
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta ciocolata de casa:
- 380gr lapte praf integral- 350gr zahar
- 120ml apa
- 125gr unt
- 60gr cacao
Optional:
- 3 lingurite esenta de rom ( sau ce alta aroma va place )
Mod de preparare reteta ciocolata de casa:
Pentru a prepara ciocolata de casa, trebuie sa preparam mai intai un sirop din apa si zahar. Prin urmare, am pus zaharul si apa intr-o craticioara, pe aragaz.Intr-un alt vas, am amestecat laptele praf si cacaoa. Trebuie sa amestecati bine sau chiar sa le cerneti ca sa nu va alegeti cu cocoloase de lapte praf in ciocolata. Peste acest amestec de lapte praf si cacao am turnat siropul, amestecand in acelasi timp. Si de aceasta data trebuie amestecat bine pentru a obtine un amestec omogen, fara cocoloase uscate prin el.
In continuare, am turnat ciocolata intr-o tava tapetata cu folie alimentara (ca sa nu se lipeasca). Tava cu ciocolata de casa am pus-o la frigider pentru 2 ore, ca sa se intareasca. Dupa ce se intareste puteti taia ciocolata de casa dupa plac.
Trebuie sa recunosc ca la noi doar jumatate de tava a stat 2 ore la frigider pentru ca dupa vreo jumatate de ora nu am mai rezistat si am taiat cateva bucatele de ciocolata :) Cam moale dar DELICIOASA!!! Si sa stiti ca ciocolata de casa este foarte buna si calda. Noi am mancat si inainte de a o pune in tava.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
10 comentarii
Trebue să recunosc că î-mi place ciocolata la nebunie d-ar nu a-m știut cum să o pregătesc.D-ar acum după ce am văzut rețeta de la dv.sper să am un platou întreg cu ciocolată de casă pe masa mea de sărbătorile de anul nou să î-mi servesc colindătorii.
RăspundețiȘtergerePai, in aceste conditii, vin si eu cu colindul :)
ȘtergereEste prima reteta de foi si crema care mi a placut f mult.Din cate am facut este singura care a iesit cum vroiam
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut reteta :)
ȘtergereEste prima reteta de foi si crema care mi a placut f mult.Din cate am facut este singura care a iesit cum vroiam
RăspundețiȘtergereCred ca voi face si eu ciocolata , chiar daca trebuie sa triplez dozele si costa cam mult laptele praf dar din cand ìn cand se poate face ! RETETA E USOARA SI EXPLICITA ! Multumesc !
RăspundețiȘtergereCu drag :)
ȘtergereMie nu mi-a iesit..si asta ca am respectat gramajul la fiecare ingredient
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca nu ti-a iesit ciocolata de casa. Trebuie insa respectati si pasii retetei. Probabil ca nu ai fiert siropul suficient.
ȘtergereCiocolata de casa este desertul copilariei mele! Voi face o portie dubla pentru Craciun ������
RăspundețiȘtergere