STRUDEL CU DOVLEAC

octombrie 17, 2015

Daca ar trebui sa aleg intre strudelul cu dovleac si strudelul cu mere, va spun sincer ca nu stiu pe care l-as alege. Imi plac la fel de mult.
Se poate prepara si cu foi de casa, dar si cu foi de placinta cumparate. Eu am ales foile din comert ca sa mearga treaba mai repede si, in aceste conditii, etapa cea mai complicata a ramas curatarea dovleacului :). Restul e floare la ureche. Daca aveti insa timp (si rabdare) la dispozitie, va recomand foile de casa pentru ca sunt mult mai gustoase.
Cantitatea de 2 kg dovleac este necesara pentru a prepara 5 rulouri de placinta, folosind cate 3 foi de placinta pentru fiecare rulou. Asta inseamna ca aveti nevoie de 15 foi. Daca aveti mai putine foi in pachet, va trebui sa reduceti cantitatea de dovleac.


Va mai recomand:
- Prajitura cu dovleac
- Piure de dovleac
- Prajitura turnata cu dovleac

Ultima reteta video

Tort cu crema de caramel si glazura de cacao


Ingrediente necesare pentru a prepara strudel cu dovleac:

Ingrediente pentru strudelul cu dovleac

- 1 pachet foi de placinta (400gr)
- 1 dovleac de 2 kg
- 8-10 linguri de zahar (dupa gust)
- ulei pentru uns foile
- zahar pudra

Mod de preparare strudel cu dovleac:

Foile de placinta pe care le-am folosit erau congelate, deci le-am lasat mai intai sa se dezghete. A urmat curatarea dovleacului care, din punctul meu de vedere este o treaba de barbati. Al meu este in stare sa-si taie toate degetele si am fost nevoita sa ma descurc singura :). Dupa ce l-am curatat si de coaja si de seminte, l-am dat pe razatoarea mare si l-am pua la calit impreuna cu zaharul.




In ceea ce priveste zaharul, puteti sa puneti la inceput cateva linguri, sa asteptati sa se topeasca si sa gustati. Daca credeti ca este necesar, mai adaugati zahar. In felul acesta strudelul cu dovleac va fi cat de dulce doriti.
Am lasat dovleacul pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-a muiat si a scazut putin. L-am lasat apoi sa se raceasca (cat sa nu mai fie fierbinte).
Intre timp se dezghetasera si foile de placinta, asa ca m-am putut apuca de asamblarea strudelului cu dovleac. Pe suprafata de lucru am asezat 3 foi de placinta, una peste cealalta, si am uns fiecare foaie cu putin ulei. Peste foile astfel asezate am presarat 1/5 din cantitatea de dovleac avand grija sa las liber pe margine 1-1.5cm.




Am rulat apoi foile de placinta si am asezat in tava strudelul astfel format. Capetele strudelul le-am indoit sub el.
Cand asezati strudelele in tava este bine sa lasati ceva distanta intre ele (cam 1 cm) ca sa nu se lipeasca. Eu le pun mai inghesuite ca sa incapa toate intr-o tava.
Dupa ce am asamblat toate cele 5 strudele si le-am asezat in tava, le-am uns cu putin ulei apoi am pus tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute.
Dupa cele 35 de minute (care mi-au parut un secol) am scos strudelul cu dovleac din cuptor, l-am lasat sa se racoreasca un picut, apoi l-am pudrat cu zahar si l-am portionat. 
Strudelul cu dovleac este absolut delicios caldut, dar este foarte bun si rece. Daca apuca sa se raceasca :)
Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

9 comentarii

  1. Offf ce-mi place strudelul cu dovleac! Si eu tot cu foi cumparate il fac ca nu-mi ies foile sa le fac eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strudelul cu dovleac este foarte bun cu foi cumparate. Cel cu mere la fel. Pentru placinta cu branza insa nu renunt la foile de casa :)

      Ștergere
    2. Eu fac foliile în casă și îmi es foarte bine, și subțiri, nu cumpăr, niciodată,

      Ștergere
  2. Cu unt topit cred ca este mai bun sa ungem foile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu unt topit cred ca este mai bun sa ungem foile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-i pui si niste scortisoara, e mai bun

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe gerul asta merge la fix un strudel cald cu dovleac!

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...