PRAJITURA CU DOVLEAC (RETETA VIDEO)

noiembrie 28, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, v-am pregatit o prajitura cu dovleac suuuuper delicioasa, cu blatul foarte moale si usor umed si cu glazura minunata din crema de branza. Fiecare muscatura din aceasta minunata prajitura cu dovleac este o explozie de arome si sunt sigura ca o sa va placa! Dovleacul ca atare este dulce si foarte aromat, dar pe langa dovleac mai avem scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir... Mmmm, curcubeu pe cerul gurii :).
Daca nu aveti toate aceste condimente nu trebuie sa renuntati sa preparati prajitura cu dovleac. Va fi foarte buna si daca folositi doar scortisoara, pe care sunt sigura ca o are toata lumea in casa si chiar daca nu o aveti o puteti gasi in orice magazin.
Pentru a va bucura insa din plin de savoarea acestei prajituri cu dovleac va recomand sa folositi toate ingredientele pentru ca se completeaza minunat.




Pentru a prepara aceasta prajitura minunata mai aveti nevoie de piure de dovleac. Acesta este de fapt ingredientul principal al acestei prajituri pentru ca datorita piureului de dovleac prajitura este atat de moale, usor umeda si foarte aromata. Piureul de dovleac este foarte usor de preparat din dovleac copt, racit si mixat. Acum aflati si ce am facut cu piureul de dovleac postat acum cateva zile :).
Gustul minunat al acestei prajituri este desavarsit de o glazura din crema de branza, super delicioasa, lipicioasa si usor de preparat. Eu am preparat o glazura mai moale, care curge usor pe margini, pentru care am folosit crema de branza light, unt de 65% si aproximativ 300 gr zahar pudra. Daca doriti o glazura mai densa va recomand o crema de branza mai grasa si/sau unt de 80% iar zahar pudra adaugati pana ajungeti la consistenta dorita (360-400gr).
Cand o sa preparati aceasta peajitura o sa vedeti ca pana acum lucrurile au fost simple. Dupa ce coaceti prajitura cu dovleac trebuie trebuie sa o lasati sa se raceasca complet inainte de a o glazura. Dragii mei, acest lucru este foaaarte greu pentru ca prajitura miroase minunat a turta dulce, a Craciun, si nu prea poti sa-i rezisti. Eu una nu am rezistat si i-am taiat marginile pe care le-am "muiat" usurel in glazura :)
Va recomand cu drag aceasta prajitura cu dovleac, este absolut minunata!

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura cu dovleac (pentru o tava de 25/35cm)


Pentru blat:
- 450 gr piure de dovleac
- 5 oua
- 240ml ulei
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1/2 lingurita ghimbir macinat

Pentru glazura
- 200 gr crema de branza
- 140 gr unt, moale
- 300-360 gr zahar pudra
- 1 lingura esenta de vanilie



Optional: Bombonele sau scortisoara macinata pentru decor


Mod de preparare prajitura cu dovleac


Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)


Am amestecat intr-un bol faina cu un praf de sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir. Am pus bolul deoparte.
Am pus zaharul si ouale intr-un bol incapator si am mixat pana s-a format spuma. Am adaugat uleiul apoi piureul de dovleac si am mixat dupa fiecare.
Am adaugat faina, treptat, si am incorporat-o cu o spatula.
Compozitia astfel preparata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 30-35 de minute.
Am scos prajitura cu dovleac din cuptor si am lasat-o sa se raceasca complet.
Intre timp am pregatit glazura
Am pus crema de branza si untul (moale) intr-un bol si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa.



Am adaugat apoi esenta de vanilie si zaharul pudra, treptat. Am mixat la viteza mica pana am incorporat zaharul, apoi la viteza mare timp de 2-3 minute. Cantitatea de zahar o ajustati in functie de cat de densa doriti sa fie glazura.
Am glazurat prajitura apoi am pus-o la frigider pentru cateva ore. In acest timp glazura se aseaza mai bine, aromele se intrepatrund iar prajitura cu dovleac va fi mult mai buna.
Taiati prajitura in patrate si serviti. Cu mare pofta :).


Spor la gatit!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...