PIURE DE DOVLEAC (RETETA VIDEO)

noiembrie 25, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, nu stiu ce relatie aveti voi cu dovleacul, dar eu am o relatie cu totul si cu totul speciala: nu imi place absolut deloc dovleacul fiert, dar ador dovleacul copt :).
Dovleacul copt este dulce si foarte aromat, nu are cum sa nu iti placa! Chiar daca sunteti ca mine, adica nu va place dovleacul fiert, dovleacul copt sigur o sa va placa. Acest piure de dovleac este de fapt dovleac copt pasat. Se poate servi ca atare pentru ca este super gustos si aromat dar se poate folosi si ca ingredient pentru alte retete minunate. Eu asa am ajuns de fapt sa descopar piureul de dovleac. Am vrut sa fac niste rulouri cu scortisoara si dovleac pentru care aveam nevoie de piure de dovleac si cand l-am gustat am zis "Waaa, cat e de buuuun!" A fost dragoste la prima degustare :)
Piureul de dovleac este foarte usor de preparat: aveti nevoie de dovleac, o tava si cuptor. Spalati dovleacul, taiati pe jumate, scoateti semintele, il puneti in tava si dati la cuptor.




As vrea totusi sa fac doar cateva precizari:
- Dovleacul se taie doar pe jumatate, nu bucati mici. Doar daca dovleacul este foarte mare il puteti taia bucati mai mici ca sa incapa in tava.
- Nu curatati dovleacul de coaja! In acest fel dovleacul se coace dar sucurile raman in interior.
- Este mai bine daca asezati dovleacul cu fata in jos ca sa nu se usuce.
- Va recomand sa folositi hartie de copt, chiar daca tava este andiaderenta. Va fi mai usor de curatat :)
Dupa ce coaceti dovleacul il lasati sa se raceasca, il curatati de coaja si il puneti in blender sau il mixati cu un mixer vertical. Piureul de dovleac astfel preparat se poate folosi imediat sau se poate pastra la frigider cateva zile - pana la o saptamana. Se poate pastra si la congelator, cel mult 3 luni.
Puteti folosi acest piure de dovleac si pentru a prepara supa de dovleac. Nu va recomand sa faceti supa de dovleac cu dovleac fiert pentru ca sigur nu veti obtine aceeasi aroma. Va recomand insa supa de dovleac cu dovleac copt, este super delicioasa si va garantez ca va deveni una dintre preferatele voastre.
Puteti servi acest piure de dovleac si ca garnitura: il incalziti, adaugati unt si sare si gata!
Acest piure de dovleac poate fi folosit practic la orice: puteti prepara prajituri, chec, aluaturi dulci sau sarate, il puteti folosi chiar si pentru aluatul de paine. Pastreaza umezeala in aluaturi iar acestea vor fi foarte moi, pufoase si foarte aromate.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta piure de dovleac


- 1 dovleac (preferabil de 1,5-2 kg)



Nota: cantitatea de piure de dovleac obtinuta este cam la jumatate din cantitatea de dovleac crud cantarit intreg.

Mod de preparare piure de dovleac

Reteta video (CC - subtitrare in limba romana):


Am spalat bine dovleacul, am indepartat codita si l-am taiat jumatati. Daca dovleacul este mai mare il taiati in 4 sau 6 bucati, ca sa va incapa in tava. Cel mai bine este sa folositi dovleac de cel mult 2 kg.
Folosind o lingura metalica am scobit miezul dovleacului. Puteti pastra semintele pentru a le praji.
Am asezat apoi jumatatile de dovleac in tava tapetata cu hartie de copt, cu fata in jos.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (200ºC pentru cuptorul electric) timp de 30-45 de minute. Timpul de coacere difera in functie de soiul dovleacului si in functie de marimea lui. Va recomand sa il verificati intepandu-l cu furculita dupa 25-30 de minute. Daca furculita intra usor, dovleacul este facut.
Am scos apoi dovleacul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit l-am curatat de coaja, l-am taiat bucati mai mici si l-am pus in blender. Am mixat pana a devenit cremos.
Piureul de dovleac copt este dulce si foarte aromat. Il puteti servi ca atare sau il puteti utiliza pentru a prepara o delicioasa supa de dovleac sau prajituri.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...