HUMMUS

martie 14, 2016


Hummusul este un preparat arabesc, simplu, sanatos si foarte gustos. Se prepara din naut, tahini (pasta de susan), ulei de masline, zeama de lamaie si usturoi.
Hummusul se poate si cumpara gata preparat, dar stiti cum e, mancarea gatita acasa este mult mai gustoasa si mai sanatoasa :). Nu este greu de preparat, trebuie doar sa mixati cateva ingrediente.
Hummusul se poate prepara cu naut uscat dar si cu naut la conserva. Hummusul preparat cu naut la conserva iese mai cremos si se prepara mult mai rapid, in timp ce daca folositi naut uscat acesta trebuie tinut in apa, peste noapte, si fiert cel putin o ora. Ca fasolea :).



Indiferent daca folositi naut uscat sau conservat, va trebui sa folositi tahini pentru ca este un ingredient indispensabil in prepararea hummusului.
Hummusul se poate servi ca aperitiv, la micul dejun, ca gustare sau ca garnitura.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta Hummus:

- 250gr boabe de naut uscate (sau 400-500gr naut din conserva)
- 2 lingurite cu varf de tahini (sau dupa gust)
- 50ml ulei de masline extravirgin
- sucul de la o lamaie (sau dupa gust)
- 4 catei de usturoi
- sare dupa gust
- 1 pahar de apa in care a fiert nautul (sau apa din conserva, daca folositi naut conservat)
Noua ne place hummusul fara lamaie, are gust de pate.

Mod de preparare reteta Hummus :

Eu fierb 1 Kg de naut o data si restul de 750gr pun la congelator pentru a folosi la nevoie. Fac acest lucru deoarece consumam foarte des humus .



O felie de paina prajita cu humus si o salata de sezon sunt o gustare cu mult mai sanatoasa decat una cu mezeluri sau pate de ficat .
Nautul trebuie pus la muiat cu cel putin 12 ore inainte. Se spala bine inainte si dupa ce a stat la muiat. Se fierbe cel putin o ora. Se incearca cu furculita o boaba si daca se farama este fiert. Eu il las la racit in apa in care a fiert ca sa absoaba el cat lichid are nevoie si sa nu mai fie nevoie la preparare. Puneti totusi deoparte cu pahar cu apa in care a fiert nautul pentru ca este posibil sa aveti nevoie de ea. Daca sunteti o persoana cu multa rabdare, puteti elimina pielitele de pe boabele de naut pentru a obtine un produs mai cremos. Eu nu ! Folosesc nautul cu pielite cu tot si este foarte bun.
Pentru a prepara hummusul, puneti intr-un bol nautul fiert, pasta tahini, usutroiul, uleiul de masline si zeama de lamaie si pasati. Cel mai bine merge cu un mixer vertical. 




In timp ce pasati, puteti sa adaugati din apa in care a fiert nautul pentru a ajunge la consistenta dorita. Hummusul trebuie sa fie cremos, dar in nici un caz fluid. La sfarsit asezonati cu sare dupa gust. 
Pentru a servi hummusul, il asezati pe o farfurie sau intr-un bol si il puteti stropi cu putin ulei de masline si puteti presara boia de ardei.
Hummusul se serveste cu lipie libaneza sau paine prajita insotit de salata de sezon. L-am folosit si ca garnitura la friptura la cuptor sau la gratar .
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...