BISCUITI SARATI

aprilie 27, 2016


Ai mei sunt mari amatori de biscuiti de casa, dulci sau sarati, simpli sau cu diferite alte ingrediente. De data aceasta le-am pregatit niste biscuiti sarati, usor picanti si foarte aromati, de care au fost incantati. Sunt niste biscuiti fragezi, foarte gustosi si foarte usor de preparat pe care ii puteti condimenta dupa plac.
Puteti decupa biscuitii folosind forme speciale sau un pahar micut (gen pahar de sampanie) sau ii puteti taia patratele sau triunghiuri.
Biscuitii sarati sunt foarte buni si calzi dar si reci si se pot servi ca gustare sau ca aperitiv, simpli sau cu iaurt. Indiferent de modul in care ii veti servi, sa stiti ca dispar rapid :)




Ingrediente necesare pentru a prepara reteta biscuiti sarati: 


- 500gr faina
- 150gr unt
- 100gr smantana fermentata
- 2 oua
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita rasa de boia de ardei iute
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita rasa de cimbru
- 1/3 lingurita piper

Mod de preparare reteta biscuiti sarati: 


Am pus intr-un bol incapator faina si untul moale (la temperature camerei) si am framantat usor cu mana pana am obtinut o compozitie cu aspect granulat, nisipos.
Am adaugat apoi cele 2 oua, smantana si condimentele (sare, boia de ardei iute, chimen macinat, cimbru si piper).
Am framantat bine aluatul pana s-au omogenizat toate ingredientele apoi l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la frigider timp de o ora.



Dupa ce a trecut aceasta ora, am scos aluatul din frigider si l-am impartit in 2 jumatati ca sa lucrez mai usor cu el.  
Am luat o jumatete de aluat, am asezat-o pe suprafata de lucru presarata cu faina si am intins o foaie de aproximativ 4mm grosime. Aceasta foaie de aluat este bine sa o intepati cu o furculita din loc in loc ca sa nu se umfle biscuitii in timpul coacerii.

Am decupat apoi biscuitii iar aluatul ramas dupa aceasta operatiune l-am strans, l-am intins iar si am decupat alti biscuiti.



Se procedeaza la fel cu cealalta jumatate de aluat.
Biscuitii sarati astfel decupati i-am asezat intr-o tava antiaderenta si am pus tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 15-20 de minute.
Noua ne-au placut foarte mult biscuitii sarati, s-au mancat rapid, o parte fierbinti, direct din tava, o parte calduti, si doar vreo 2-3 au apucat sa se raceasca complet :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...