SNITELE DE PORC

aprilie 04, 2016


Dragii mei, cand pofta de snitele de porc apare brusc si pe neasteptate, n-ai ce sa mai faci. Te conformezi si dai fuga la magazin sa cumperi cele necesare. Noroc ca se fac repede si iti poti satisface pofta destul de rapid :).
Trebuie sa recunosc ca, atunci cand vine vorba de snitele, obisnuiesc sa le prepar din piept de pui pentru simplul motiv ca pieptul de pui este mai fraged decat carnea de porc si nu trebuie neaparat batut. Deci termin treaba mai repede :).



Snitelele de porc au parca o alta savoare si merita ca macar din cand in cand sa depun un efort suplimentar.
In rest se prepara ca si snitelele de pui, date prin faina-ou-pesmet sau printr-un amestec de oua si faina. Ai mei au comandat snitele de porc cu pesmet si m-am conformat.
Snitelele de porc sunt foarte bune calde, alaturi de garnitura preferata, dar merg foarte bine si intr-un sandwich.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta snitele de porc:

- 6 felii cotlet de porc dezosat (aprox 500-600gr)
- 3 oua
- 3-4 linguri de faina
- 6-7 linguri pesmet
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta snitele de porc:

Feliile de cotlet de porc trebuie sa fie potrivite ca grosime, in jur de 1cm. Daca sunt prea subtiru nu prea mai aveti ce sa bateti la ele, iar daca sunt prea groase exista riscul sa faceti febra musculara.



Deci, am luat cate o felie de cotlet de cotlet si am batut-o cu ciocanul de carne pe ambele parti ca sa se fragezeasca.
Am presarat snitelul de porc cu sare si piper pe ambele parti. Am procedat la fel si cu celelalte bucati de carne.
Am luat apoi cate o felie de carne, am tavalit-o prin faina, astfel incat sa fie acoperita uniform pe toate partile, apoi prin ou batut si la sfarsit prin pesmet. Dupa ce am dat snitelul de porc prin pesmet l-am presat usor cu mana ca sa se aseze mai bine pesmetul. 




Daca doriti o crusta mai groasa puteti sa le mai dati inca o data prin ou si pesmet.
Am pus apoi snitelele de porc la prajit in ulei incins si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.
Dupa ce s-au rumenit frumos le-am scos pe hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de ulei.
Puteti servi snitelele de porc cu piure de cartofi, cartofi natur sau la cuptor, legume sotate, orez, salata sau orice altceva va este pe plac.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

  1. buna seara unde gasesc si eu un ciocan de snitele ca cel din imagine multumesc o seara buna

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...