CARTOFI UMPLUTI CU LEGUME

februarie 21, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, pentru ca mai este putin si intram in post, v-am pregatit o reteta care va va prinde bine in aceasta perioada: cartofi umpluti cu legume, foarte gustosi si satiosi. Ii puteti servi ca atare, alaturi de o salata de sezon. Sunt foarte buni si ca aperitiv.
Acesti cartofi umpluti cu legume sunt minunati si in afara perioadei de post pentru ca ii puteti servi ca garnitura, alaturi de o friptura la gratar sau la tava.



In ceea ce priveste legumele, puteti folosi ce legume va plac. Eu am folosit legume mexicane congelate pentru ca ne plac foarte mult. Sunt usor de gatit, sunt foarte gustoase si au texturi diferite. Folosesc destul de des legume mexicane, le-am facut alor mei paste cu legume mexicane si tocanita de cartofi cu legume mexicane, dar le folosesc si la salate, supe sau ciorbe.
Trebuie sa tineti insa cont ca indiferent ce legume folositi, acestea trebuie gatite in prealabil. Cartofii umpluti cu legume stau destul de putin la cuptor si daca folositi legume crude nu vor avea timp sa se gateasca. In plus, legumele crude lasa si apa iar umplutura va fi prea apoasa.
Cartofii umpluti cu legume sunt si foarte usor de preparat. Trebuie sa aveti insa grija sa nu le rupeti coaja cand ii scobiti. Miezul cartofilor se foloseste la umplutura si are rolul de a lega compozitia.
Noua ne plac foarte mult cartofii umpluti cu legume mexicane si vi-i recomand cu drag :)
Daca nu sunteti vegetarieni si nici nu tineti post, va recomand si cartofii umpluti cu carne si cartofii umpluti cu ciuperci, sunca si cascaval.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cartofi umpluti cu legume:


- 4-5 cartofi mai mari (aproximativ 1-1.2kg)
- 450gr legume mexicane congelate
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper dupa gust
In plus: 2 linguri de ulei pentru stropit cartofii umpluti cu legume




Mod de preparare reteta cartofi umpluti cu legume:


Am fiert mai intai cartofii, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Cartofii trebuie fierti cat sa intre furculita usor in ei. Nu ii fierbeti prea mult pentru ca se vor sfarama.
In paralel am fiert si legumele mexicane, in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii i-am scos din apa si i-am lasat sa se raceasca.
Am taiat cartofii jumatati, pe lungime, si le-am scos miezul cu o lingurita, lasand cam jumatate de centimetru pana la coaja. Scobiti cartofii cu grija ca sa nu ii rupeti, mai ales daca sunt prea fierti.
Am asezat cartofii scobiti intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt).
Daca observati ca miezul nu este prea bine fiert, scobiti cartofii si puneti miezul la fiert, in apa cu sare, ca pentru piure, timp de 4-5 minute. Scurgeti bine de apa inainte de a folosi la umplutura.
Miezul cartofilor il punem deoparte, il pisam cu o furculita, il asezonam cu sare si piper si il vom folosi la umplutura.
Am tocat ceapa si usturoiul marunt si am pus la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Am tinut la foc mic, amestecand des, pana cand ceapa s-a muiat si si-a schimbat culoarea. Aveti grija sa nu ardeti usturoiul pentru ca devine amar.



Am luat tigaia de pe foc si am adaugat miezul cartofilor.
Am amestecat bine apoi am adaugat si legumele mexicane. Dupa ce am incorporat legumele, am adaugat si patrunjelul tocat.

Cu aceasta compozitie am umplut cartofii. Dupa ce am umplut cartofii i-am stropit cu putin ulei ca sa nu se usuce la cuptor.
Am pus cartofii umpluti cu legume in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30 de minute sau pana ating gradul de rumenire dorit.
Cartofii umpluti cu legume sunt foarte gustosi si calzi, serviti ca fel principal, alaturi de o salata, sau ca garnitura, dar sunt foarte buni si reci si ii puteti servi ca aperitiv.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...