TOCANITA DE CIUPERCI CU MASLINE (RETETA VIDEO)

noiembrie 21, 2018


Dragii mei, v-am pregatit o tocanita de ciuperci cu masline foarte gustoasa si satioasa, excelenta pentru zilele de post sau daca sunteti vegetarieni. Ciupercile sunt o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale si este bine sa le includem in meniul nostru cat mai des.
Aceasta tocanita de ciuperci cu masline este si foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Partea cea mai migaloasa la aceasta reteta este taierea ciupercilor, restul merge snur :).
Ca de obicei cand gatesc ciuperci, eu am folosit ciuperci champignon proaspete dar puteti folosi ciupercile preferate, chiar si ciuperci congelate. Daca folositi ciuperci congelate puteti sa le alegeti gata feliate si scapati de-o grija.
Dupa cum va spuneam aceasta tocanita de ciuperci cu masline este si foarte satioasa, eu nu simt novoia sa-i adaug carne. Nici macar sotul meu, care este carnivor inversunat, nu a plans dupa carne.
Daca doriti insa puteti adauga si carne taiata cubulete pe care in prealabil sa o rumeniti usor la tigaie. La aceasta tocanita de ciuperci cu masline merge orice fel de carne va place (pasare, porc sau vita), dar sa fie cu cat mai putina grasime.




Nu uitati sa adaugati verdeata pentru ca ii confera tocanitei un plus de prospetime si savoare. Mie imi place foarte mult mararul la ciuperci, dar puteti folosi si patrunjel. Ar merge si niste rondele de ceapa verde presarate deasupra, in farfurie.
Puteti servi aceasta delicioasa tocanita de ciuperci cu masline ca fel principal dar si ca garnitura alaturi de o friptura la gratar. Este minunata cu paine proaspata de casa, cu coaja usor crocanta. Puteti incerca reteta de paine fara framantare sau chiflele de casa.
Mie imi place sa-mi pun o lingura zdravana de smantana in farfurie :).

Daca va plac ciupercile la fel de mult cum imi plac mie, va mai recomand:
- Ciuperci umplute
- Ciuperci marinate
- Rulada de carne cu ciuperci
- Chifle umplute cu ciuperci, sunca si cascaval
- Cartofi umpluti cu ciuperci, sunca si cascaval

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta tocanita de ciuperci cu masline:


- 1 kg ciuperci champignon proaspete
- 350 gr masline negre fara samburi
- 1 ceapa
- 2-3 linguri de pasta de tomate
- 1 lingura cu varf de faina
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura de marar
- sare si piper dupa gust
- aproximativ 300 ml apa/supa fierbinte




Mod de preparare reteta tocanita de ciuperci cu masline

Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)


Dupa cum va spuneam mai sus partea cea mai migaloasa a acestei retete este pregatirea ciupercilor. M-am ocupat mai intai de ele, ca sa le am la-ndemana.
Am spalat bine ciupercile si le-am taiat felii potrivite. Nu trebuie taiate foarte subtiri pentru ca se mai micsoreaza cand le gatim. Am pus ciupercile deoparte.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie incapatoare cu 2 linguri de ulei.
Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand ceapa a devenit translucida.
Am adaugat apoi aproximativ jumatate din cantitatea de ciuperci pentru sunt foarte voluminoase si nu au loc toate. Am tinut pe foc amestecand din cand in cand pana au scazut putin ciupercile apoi le-am adaugat si pe celelalte.


Am tinut in continuare pe foc, amestecand ocazional, pana cand ciupercile au lasat apa.
Am presarat o lingura cu varf de faina peste ciuperci si am amestecat.
Am adaugat apoi maslinele si apa/supa fierbinte si am amestecat.
Am adaugat si pasta de tomate, am amestecat si am lasat sa fiarba cam 10 minute, cat sa se ingroase sosul.
Mai spre sfarsit am asezonat cu sare si piper.
Am oprit focul, am presarat marat tocat si am amestecat.
Serviti aceasta delicioasa tocanita de ciuperci cu masline preferabil calda, dar merge si rece.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...