SALATA DE CARTOFI (DE POST)

martie 15, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara salata de cartofi:


- 1kg cartofi
- 200gr masline negre
- 1 ardei rosu
- 1 legatura ceapa verde
- 3/4 castravete Fabio
- 2 rosii
- 2 linguri ulei
- 2 linguri otet
- sare dupa gust
- 1 legatura patrunjel



Salata de cartofi este o salata foarte satioasa si gustoasa si se poate prepara tot timpul anului. Ceapa verde cred ca este singurul ingredient pe care nu il gasiti in mijlocul iernii, dar se poate inlocui cu ceapa uscata. Puteti adauga si alte legume, dupa preferinta.
Eu nu obisnuiesc sa pun patrunjel la salate, dar de data asta am pus si salata a iesit delicioasa.

Mod de preparare salata de cartofi: 


Am spalat cartofii si i-am pus la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare, timp de aproximativ 35 de minute. Timpul de fierbere poate sa difere in functie de soiul cartofilor si de marimea lor. Cel mai bine este sa ii intepati cu o furculita si, cand furculita intra cu usurinta, inseamna ca sunt fierti.




Daca stau prea mult la fiert, se for farama in salata. Dupa ce au fiert cartofii, i-am curatat de coaja, apoi m-am ocupat de celelalte legume. Imi place sa las cartofii sa stea putin fara coaja pentru ca mi se pare ca se taie mai usor. Am tocat mai intai ceapa verde si castravetele si am presarat putina sare. In continuare, am tocat ardeiul si cartofii si am adaugat maslinele. Rosii inca nu am pus pentru ca aveam nevoie de o portie fara rosii si fara patrunjel pentru mofturosul familiei.
Asa ca am amestecat salata, am adaugat 2 linguri de ulei si 2 linguri de otet, am pus o portie deoparte si am continuat. Am taiat rosiile si le-am pus si pe ele in salata si, la sfarsit, am adaugat patrunjelul verde tocat marunt.



Salata era gata si, in timp ce o asezam in farfurii, mi-au cazut ochii pe plicul cu usturoi granulat si nu m-am putut abtine sa nu pun putin peste salata. Daca nu tineti post, puteti sa mai adaugati niste branza si/sau oua fierte. Salata de cartofi merge foarte bine si cu o friptura la gratar.
Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...