SNITELE PARIZIENE

martie 15, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara snitele pariziene:


- 1 piept pui (aproximativ 500gr)
- 3 oua
- 3/4 pahar faina (aproximativ 150gr, 50gr pentru carne si 100gr pentru aluat)
- sare dupa gust
- piper sau usturoi granulat
- ulei pentru prajit
Snitelele pariziene sunt niste snitele la care nu se foloseste pesmet, ci doar faina. Se pot face din piept de pui, dar si din carne de porc, dupa preferinta. Mama mea face snitele doar cu pesmet si cred ca din acest motiv am tendinta sa le fac si eu cu pesmet.



Din cand in cand imi mai aduc aminte si de snitelele pariziene, spre bucuria sotului, caruia ii plac mai mult pregatite astfel.
Am facut o parte din snitele cu piper si o parte cu usturoi granulat dar se pot face doar cu sare. Mie mi-au placut mai mult cu usturoi, iar sotului cu piper. 




Va recomand si aceasta reteta video de snitele pariziene, cu aluatul preparat putin altfel. Gasiti ingredientele in descrierea videoclipului




Mod de preparare snitele pariziene: 


Snitelele pariziene se pot prepara in doua feluri. Feliile de carne se presara cu sare si piper (sau usturoi granulat), se trec prin faina, apoi prin ou si iar prin faina, dupa care se pun la prajit in ulei incins.




Al doilea mod de preparare presupune trecerea feliilor de carne printr-un aluat facut din faina si ou batut. In cele ce urmeaza, voi detalia cel de-al doilea mod de preparare.
Am spalat pieptul de pui, l-am feliat si l-am presarat pe ambele parti cu sare si piper. Am pastrat cateva felii de carne pe care le-am presarat cu sare si usturoi granulat (special pentru mine). Am pregatit apoi aluatul: am batut ouale cu furculita si am adaugat cam 100gr faina si putina sare (nu prea multa, ca mai pusesem si pe carne).




Faina ramasa am pus-o intr-o farfurie intinsa, am pus uleiul la incins si m-am apucat de treaba. Fiecare felie de carne am trecut-o prin faina, apoi prin aluat (avand grija sa fie acoperita uniform) si apoi in tigaia cu ulei incins. Am lasat fiecare snitel sa se rumeneasca pe ambele parti si, dupa aceea, l-am scos pe hartie absorbanta.
Snitelele pariziene se pot servi cu ce garnitura va place sau cu salata. Noua ne plac foarte mult si in sandwich-uri.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

7 comentarii

  1. E de obicei aleg a doua varianta si amestec faina cu oul. se consuma mai mult asa dar o fi si obijnuinta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate mi-a scapat mie insa nu am priceput cu ce ati batut carnea pentru snitele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am batut carnea pentru snitele. Nu este necesar. Poate doar pentru puiul de tara. Cel pe care l-am folosit eu provine din hipermarket.

      Ștergere
  3. Si eu amestec faina cu oul, dar mai pun si seminte de susan! Sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim frumos ptr retete! Sint f bune si simplu de facut! Felicitarii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Ma bucur ca v-a placut reteta de snitele pariziene!

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...