INGHETATA DE FRISCA SI CARAMEL

mai 18, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara inghetata de frisca si caramel:

- 500ml frisca lichida
Pentru crema de caramel aveti nevoie de:
- 7-8 linguri de zahar ( in functie de cat de dulce doriti sa fie )
- 500ml lapte
- 2 oua
- 2 linguri cu varf de faina
Aceasta inghetata este un amestec de crema de caramel ( preferata mea ! ) si frisca.

Mod de preparare inghetata de frisca si caramel : 

Pentru a prepara crema de caramel aveam nevoie de lapte cald, asa ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun laptele la incalzit. Cand a devenit caldut, l-am impartit in doua : jumatate am pus deoparte si cealalta jumatate am lasat-o pe foc pentru ca aveam nevoie sa fie fierbinte.



Lapte caldut folosim pentru oua si faina iar lapte fierbinte pentru zaharul caramelizat. In continuare, am pus zaharul intr-o craticioara la foc mic sa se caramelizeze.
Cand incepe zaharul sa se topeasca, procedez in felul urmator: amestec in el din cand in cand si tot din cand in cand mai ridic craticioara de pe foc ca sa nu se arda ( folosesc o craticioara cu maner ca sa fie mai usor ). Si tot asa pana cand zaharul s-a topit complet. Dupa ce s-a topit zaharul ( s-a caramelizat ), am turnat peste el laptele fierbinte.
In acest moment zaharul doreste sa se intareasca la loc, asa ca amestec ca sa se dizolve. Daca nu se dizolva complet prin amestecare, il mai pun putin pe foc. Acesta este caramelul pe care il voi ingrosa cu oua si faina.




Am pus cele doua oua intr-un vas, le-am mixat putin apoi am adaugat faina cernuta, continuand sa mixez. Am adaugat laptele caldut, am amestecat ca sa se omogenizeze si am turnat peste caramel.
Acest amestec l-am pus pe aragaz la foc mic si l-am tinut pana s-a ingrosat, amestecand in el continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand a inceput sa bolboroseasca am oprit focul si l-am lasat sa se raceasca. Aceasta este crema de caramel.




In continuare, am mixat frisca lichida pana s-a intarit apoi am adaugat crema de caramel ( racita intre timp ) si am amestecat cu lingura ca sa se omogenizeze. Aceasta compozitie am turnat-o in 2 vase ( de cate 1l ) pe care le-am pus la congelator
Dupa cateva ore bune ( vreo 7 sau 8 ) am putut savura inghetata de frisca si caramel. Asta este partea care nu-mi place mie la inghetata de casa, ca trebuie sa astepti :).  
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Delicioase intradevar...retete fara prea mult unt...imi place la nebunie...masurile sunt bune...ce sa zic...complimenti...!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prajitura cu iaurt si fructe este absolut delicioasa...vara asta a fost preferata nr.1...!💓😀

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...