SALATA MEXICANA CU PUI SI OREZ

iunie 19, 2016


Salata mexicana cu pui si orez este o salata satioasa, absolut delicioasa, mai mult sau mai putin picanta, dupa preferinta. Se prepara usor si este excelenta si pentru pranz dar si pentru cina.
Pieptul de pui am ales sa-l pun putin la marinat apoi sa-l rumenesc la tigaie pentru ca este mult mai gustos, dar poate fi si fiert. In ceea ce priveste legumele mexicane, gasiti si congelate si conservate, aveti de unde alege :). Singura deosebire este ca cele congelate nu contin fasole rosie si trebuie sa o cumparati separat (conservata).
Noua ne place foarte mult salata mexicana cu pui si orez, in special baietilor mei care, fiind carnivori inversunati, sunt fericiti cand le pun carne in salata. Iar eu sunt fericita ca mai mananca si legume pe langa carne :).



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata mexicana cu pui si orez (5-6 portii):

- 300gr de orez cu bob lung
- 700gr piept de pui
- 500gr amestec legume mexicane congelate
- 1 conserva fasole rosie (425ml)
- 1 ardei gras
- 1 ceapa rosie
- cateva rosii cherry (200-300gr)
- 1/2-1 ardei iute (dupa gust)
- 3 linguri de ulei
- 2-3 linguri de otet (sau zeama de lamaie)
- sare si piper dupa gust
Pentru marinat carnea de pui:
- 3 linguri de ulei
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita rasa de sare (sau dupa gust)
Daca doriti, puteti sa adaugati si 1 lingura zeama de lamaie care are rolul de a fragezi carnea. Eu nu i-am mai pus pentru ca, fiind taiata bucatele mici si gatita la tigaie, carnea este suficient de frageda.



Mod de preparare reteta salata mexicana cu pui si orez :

Am pregatit mai intai marinada pentru carne.
Am pus intr-un bol 3 linguri de ulei, 2 catei de usturoi taiati felii, 1/2 lingurita boia de ardei iute, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita cimbru uscat si o lingurita de sare si am amestecat.
Am pus intr-un bol incapator pieptul de pui taiat bucatele potrivite si l-am amestecat bine cu marinada. Am acoperit bolul si l-am pus la frigider unde trebuie sa stea cel putin 30 de minute (eu l-am tinut aproximativ o ora).
Dupa ce am scos puiul din frigider, am dat deoparte usturoiul (nu il mai folosim) iar carnea am pus-o la prajit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei si am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti.
Dupa ce carnea de pui s-a rumenit frumos, am scos-o pe o farfurie si am lasat-o sa se raceasca.
In continuare m-am ocupat de legume.
Am spalat orezul si l-am pus la fiert in apa cu sare. Apa pun cam de 5 ori mai multa decat orez. Imediat dupa ce a fiert orezul, l-am strecurat, l-am clatit din abundenta cu apa rece apoi l-am lasat la scurs.



In timp ce fierbea orezul am fiert si legumele mexicane in apa cu sare apoi le-am strecurat si le-am lasat sa se raceasca.
Daca preparati o cantitate mai mica de salata, puteti fierbe orezul si legumele mexicane impreuna, conditia este sa le puteti pune pe toate la scurs in acelasi timp. Nu lasati orezul sa stea in apa pentru ca absoarbe prea multa.
Dupa ce s-au racit legumele, carnea si orezul am putut asambla salata mexicana cu pui si orez.
Am pus intr-un bol mare (poate fi si cratita) legumele mexicane, fasolea rosie clatita cu apa rece si scursa, carnea de pui, ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat bucatele mici.
Ardei iute am pus doar jumatate pentru ca era iute raaau si trebuia sa manance si copiii salata :). Ca sa nu iasa prea iute salata mexicana cu pui si orez, puneti ardeiul iute in cel putin 2 etape ca sa puteti amesteca toate ingredientele si degusta.
Am adaugat apoi orezul si am amestecat un pic. Ingredientele gatite in prealabil le adaugam pe masura ce se racesc, nu exista o ordine anume.
Am asezonat cu sare si piper, am adaugat uleiul si otetul si am amestecat bine.
La sfarsit am adaugat si rosiile cherry taiate jumatati si am mai amestecat usor (ca sa nu se faca terci).
Ideal ar fi ca dupa ce terminati de asamblat salata mexicana cu pui si orez sa o lasati sa stea cam 30 de minute ca sa se intrepatrunda aromele. Dar, daca pofta-i mare, se poate servi si imediat :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. sunt foarte bune retetele dvs.d-naISABELA pot fi executate si de incepatori. va multumesc mult pt. ele!

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...