CASTRAVETI BULGARESTI. CASTRAVETI IN OTET, DULCI-ACRISORI (RETETA VIDEO)

august 05, 2022

 

Castravatii bulgaresti sunt preferatii familiei mele si nu ne lipsesc din casa! Dulci-acrisori, crocanti, marinati in otet, preparati dupa o reteta foarte simpla si accesibila, se pastreaza perfect peste iarna. Eu prepar castravetii bulgaresti dupa o reteta care nu necesita fierbere, nu trebuie sa opariti nici castravetii, nici sa fierbeti borcanele, doar saramura trebuie data in clocot inainte de a umple borcanele. Borcanele tebuie insa sterilizate inainte de a fi umplute.


Mai multe retete pentru iarna:

Zacusca de dovlecei
Gogosari in otet
Conopida in otet
Ciuperci marinate
Dulceata de visine

Pentru a prepara acesti deliciosi castraveti in otet, va recomand sa folositi castraveti cat mai proaspeti si cat mai mici, ca sa se aseze mai usor in borcane. Sper ca sunteti mai norocosi decat mine si aveti castraveti de gradina, ca sa nu va chinuiti ca mine sa indesati in borcane castravetii din supermarchet 😀
Pentru castravetii bulgaresti trebuie sa folositi sare neiodata, otet de 9 grade si neaparat hrean, care pastreaza muraturile crocante si contribuie la conservarea acestora. Nici betele de marar nu ar trebui sa va lipseasca, in rest puteti adauga ce va place. Eu am pus ceapa, putin usturoi si morcovi, ardeiul iute, desi era pregatit, am uitat sa-l pun.

Cum sterilizam borcanele pentru muraturi

Mai intai spalam borcanele, inclusiv capacele, si le lasam la scurs. In continuare, cel mai simplu este sa le puneti la cuptor, la 150 grade, aproximativ 15-20 de minute, iar capacele le fierbeti separat.


Cateva retete de fripturi la care merg niste castraveti in otet:

Pui pe sticla la cuptor
Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi
Pulpe de pui la tava cu vin alb si usturoi
Cotlet de porc in crusta de condimente
Rulada de porc cu ciuperci si cascaval

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta de castraveti bulgaresti (Castraveti in otet)

- 2 kg de castraveti
- cativa catei de usturoi
- 1-2 cepe
- 1 radacina de hrean
- 1-2 morcovi
- ardei iute (optional)
- 2-3 crengute de marar uscat
Pentru saramura
- 1.2 L apa
- 550 ml otet
- 200 gr zahar
- 1 lingura si jumatate de sare
- 1 lingura piper boabe
- 1 lingura boabe de mustar
Mai aveti nevoie de 5-6 borcane de 720 ml, sterilizate



Mod de preparare reteta castraveti bulgaresti (castraveti in otet)

Mai intai am sterilizat borcanele. Puteti steriliza borcanele prin fierbere sau la cuptor. Dupa cum va spuneam mai sus, cel mai simplu este sa spalati borcanele si sa le puneti la cuptor, la 150 grade, timp de 15-20 de minute, iar capacele le fierbeti separat.
Intre timp am spalat castravetii si i-am lasat la scurs. Am curatat hreanul si morcovii si i-am taiat bastonase. Am curatat ceapa si am taiat-o fasii iar usturoiul, dupa ce l-am curatat, l-am taiat feliute.
Am asezat apoi legumele in borcane: Am pus mai intai cetava crengute de marar, apoi ceapa si usturoi. Am pus si castravetii in borcane, mai inghesuiti si, printre ei, bete de hrean si morcov. Deasupra am mai pus niste ceapa feliata, morcovul ramas si, daca mai este loc, puteti sa mai puneti si bete de marar, ca sa fixeze compozitia. Va recomand sa puneti borcanele pe o tava metalica sau, daca nu aveti, puneti niste cutite sub borcane.

Cum se prepara saramura pentru castravetii bulgaresti

Dupa ce am asezat castravetii in borcane, am preparat saramura. Am pus intr-o oala zaharul, sarea, piperul si boabele de mustar, am adaugat apa si otetul si am pus la fiert. Dupa ce a dat in clocot, am oprit focul.
Saramura astfel preparata am turnat-o in borcane, peste castraveti, cu tot cu boabele de piper si mustar. Am umplut borcanele pana la margine apoi am pus capacele.
Dupa ce s-au racit borcanele, le-am pus in camara, la racoare.
Ar trebui sa fie gata in aproximativ 4 saptamani, depinde de marinea castravetilor.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...