Cheesecake cu Nutella si Oreo (Nutella Oreo Cheesecake) - Reteta video

iunie 05, 2022



Cheesecake-ul cu Nutella si Oreo este tot ce iti doresti de la un cheesecake (sau tort). Este super cremos, bun de te lingi pe degete si nu prea-ti vine sa-l imparti cu nimeni si incredibil de usor de preparate. Cred ca a fost gata in aproximativ 30 de minute. Nu necesita coacere si se serveste rece, de la frigider, puteti sa-l tineti chiar si la congelator inainte de servire. Pe scurt, este desertul perfect!

Ce ingrediente ne trebuie pentru Nutella Oreo Cheesecake?


Cu privire la biscuitii Oreo, daca nu va plac, sa stiti ca ii puteti inlocui cu alti biscuit cu crema. Untul trebuie neaparat sa fie de 80%, ca sa se taie blatul frumos, fara sa se sfarame. Daca folositi unt de 60-65% grasime, blatul va fi sfaramicios si nu se va taia frumos.

Crema Nutella va recomand sa o incalziti putin inainte de a prepara crema ca sa va fie mai usor sa o scoateti din borcan. Si in acest caz, daca nu sunteti un fan al cremei de ciocolata Nutella, o puteti inlocui cu o alta crema de ciocolata.

Crema de branza sa stiti ca este un ingredient essential al acestui Cheesecake cu Nutella si Oreo. Trebuie sa alegeti o crema de branza de calitate, minim 60% substanta uscata. Eu folosesc crema de branza din Lidl si rezultatele au fost excelente de fiecare data.

La frisca adaugati zahar doar daca va plac prajiturile mai dulci. Nutella este suficient de dulce si nu am mai adaugat zahar.

Nu este necesar sa adaugati gelatina! Crema acestui Nutella Oreo Cheesecake este densa si cremoasa si isi mentine forma dupa doar cateva ore de stat la frigider. Pentru a nu avea insa surprise, mai ales daca este foarte cald afara, va recomand sa tineti tortul la frigider peste noapte.


Mai multe retete de prajituri cu branza

Prajitura cu branza fara blat
Placinta cu branza si stafide
Papanasi fierti
Oreo cheesecake
Pasca fara blat



Noua ne-a placut foarte mult acest Nutella Oreo Cheesecake si vi-l recomand cu drag! Cu un decor mai sofisticat poate fi un tort de success, pe placul tuturor.
Acum, ca suntem la inceputul verii, noi avem in plan sa pregatim si o inghetata cu crema de branza, Nutella si Oreo. Daca v-am facut pofta, ramaneti aproape sa nu ratati reteta!


Ingrediente (pentru o tava de 22 cm)

Pentru blat
- 24 biscuiti Oreo
- 60gr unt 80%
Crema
- 600 gr crema de branza
- 400 gr Nutella
- 200 ml frisca lichida
- esenta de vanilie
- 15 biscuiti Oreo
Pentru decor: Bomboane de ciocolata, fructe proaspete sau biscuit Oreo 

Instrumente utile:


Mod de preparare Cheesecake cu Nutella si Oreo



Prepararea blatului
Am pus biscuitii in blender si am mixat pana am obtinut o compozitie fina. Am adaugat apoi untul topit si am mixat pentru omogenizare.
Aceasta compozitie am asezat-o uniform in tava. Am presat bine cu lingura astfel incat sa fie un strat cat mai uniform. Trebuie sa aveti grija sa presati bine biscuitii ca sa se taie blatul frumos, fara sa se sfarame. Blatul astfel preparat l-am pus la frigider cat am preparat umplutura

Cum se prepara umplutura pentru Nutella Oreo cheesecake

Am pus intr-un bol crema de branza si am mixat pana a devenit cremoasa. Am adaugat apoi Nutella si am mixat pentru omogenizare.
Am mixat frisca lichida pana a devenit pufoasa apoi am incorporat-o in compozitia de crema de branza si Nutella.
Dupa aceea am adaugat esenta de vanilie si biscuitii Oreo rupti bucatele si am amestecat.
Compozitia astfel preparata am intins-o uniform peste blat.
Am pus apoi tortul la frigider peste noapte ca sa se intareasca compozitia. Va recomand sa tineti tortul la frigider minim 6 ore, dar cel mai bine este sa stea la rece peste noapte ca sa se taie frumos.
Puteti decora acest delicios Nutella Oreo cheesecake cu biscuiti sfaramati, cu bombonele colorate sau cu fructe proaspete.
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...