TOCANITA DE CARTOFI CU LEGUME MEXICANE

decembrie 01, 2016


Tocanita de cartofi cu legume mexicane este preferata baietilor mei si le-o pregatesc destul de des. Este o tocanita foarte gustoasa si foarte usor de preparat. Legumele mexicane sunt congelate, trebuie doar sa le punem la fiert. In plus, trebuie sa mai curatam cativa cartofi, ceapa si usturoi. Simplu si rapid :).
Tocanita de cartofi cu legume mexicane este binevenita in zilele de post sau pentru vegetarieni. Se poate insa prepara si cu carne de pui, de curcan, de vita sau de porc si este foarte buna si cu afumatura.



Putina verdeata este intotdeauna minunata in orice mancare. La tocanitele de cartofi mie imi place sa folosesc marar pentru ca mi e pare ca merge cel mai bine. Puteti folosi insa ce verdeata va place.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta tocanita de cartofi cu legume mexicane:


- 2kg cartofi
- 800gr legume mexicane congelate
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 4 linguri pasta de tomate
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura de marar
- sare dupa gust

Mod de preparare reteta tocanita de cartofi cu legume mexicane:


Am pus la fiert apa cu sare si, cand a incaput sa clocoteasca, am adaugat legumele mexicane. Le-am lasat sa fiarba cat sa fie gatite cam pe jumatate.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat cubulete. Eu am taiat cartofii bucatele destul de mici pentru ca mancarea este si pentru copii. La tocanita puteti insa taia cartofii bucati ceva mai mari.



Cand legumele mexicane au fost fierte cam pe juamtate, am adaugat si cartofii taiati cubulete. Am lasat mancarea sa fiarba in continuare.
Intre timp, am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am pus la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand ceapa a devenit translucida.
Cand cartofii au fost aproape fierti, am adaugat ceapa calita si usturoiul. Tot acum am adaugat si pasta de tomate, am amestecat bine si am lasat sa fiarba in continuare pana a fost totul bine fiert.
Dupa ce am oprit focul am adaugat si mararul tocat.
Noua ne place foarte mult tocanita de cartofi cu legume mexicane si simpla, dar si cu piept de pui sau afumatura :)
Spor la gatit si pofta buna!
Pentru desert puteti prepara un chec de post in 3 culori :).
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...