SALATA DE FASOLE BOABE CU DOVLECEI

iulie 24, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Aceasta reteta de salata de fasole boabe cu dovlecei va va prinde foarte bine in post sau daca sunteti vegetarieni. Este o salata foarte gustoasa si satioasa pe care o puteti servi ca atare dar si ca garnitura alaturi de o friptura la gratar.
Salata de fasole boabe cu dovlecei este o salata usor de preparat, dar necesita timp. Daca folositi fasole boabe uscata, aceasta trebuie tinuta la hidratat peste noapte, in apa rece. Boabele de fasole absorb apa si vor fierbe mai bine. Chiar si asa, fasolea tot trebuie sa mai fiarba 1-1.5 ore. Daca doriti sa economisiti timp, puteti folosi fasole boabe conservata.



Dovleceii au un continut mare de apa si, inainte de a-i gati, trebuie sa ii presarati cu sare si sa-i lasati sa se odihneasca aproximativ 30 de minute intr-o strecuratoare. In acest timp dovleceii vor lasa apa.
Dovleceii se moaie destul de mult cand sunt gatiti si va recomand sa nu ii curatati de coaja. In acest fel isi vor pastra mai bine forma si nu se vor face terci in salata.
Si fasolea, dar in special dovleceii prajiti merg de minune cu usturoiul. Prin urmare am preparat o salata de fasole boabe cu dovlecei si usturoi. Pentru un plus de prospetime adaugati si o legatura de patrunjel proaspat.
Noua ne-a placut foarte mult salata de fasole boabe cu dovlecei si va recomandam cu drag aceasta reteta. Va mai recomand salata de fasole boabe, salata de fasole boabe cu peste afumat si salata si salata cu pui si fasole. Da, ne cam place fasolea :)


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de fasole boabe cu dovlecei:


- 500gr fasole boabe uscata
- 1kg dovlecei
- 1 legatura de patrunjel
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de otet
- sare dupa gust
Mai aveti nevoie de putin ulei pentru prajit dovleceii


Mod de preparare reteta salata de fasole boabe cu dovlecei


Am clatit bine fasolea si am pus-o intr-o oala incapatoare cu apa rece. Tineti cont ca fasolea se va dubla in volum. Am lasat fasolea sa stea in apa pestea noapte.
Fasolea muiata am spalat-o si am pus-o la fiert. Am lasat-o sa fiarba 15-20 de minute din momentul in care a dat in clocot, apoi i-am schimbat apa si am pus-o iar la fiert. Am lasat fasolea sa fiarba in continuare pana s-a muiat. Trebuie sa o verificati pentru ca timpul de fierbere difera semnificativ in functie de tipul de fasole folosit.
Dupa ce a fiert fasolea am strecurat-o si am lasat-o sa se raceasca complet.
In paralel am pregatit si dovleceii. I-am spalat bine si i-am taiat rondele groase cam de 1cm. Am asezat dovleceii taiati intr-o strecuratoare, i-am presarat cu sare si i-am lasat sa se odihneasca aproximativ 30 de minute, ca sa lase apa.
Dupa ce a trecut acest timp am pus dovleceii la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Dovleceii se prajesc in transe. 
Am lasat dovleceii sa se rumeneasca pe ambele parti apoi i-am scos pe o farfurie si i-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce se racesc fasolea si dovleceii putem asambla salata de fasole boabe cu dovlecei.
Am pus fasolea intr-un bol incapator. 
Dovleceii i-am taiat sferturi sau jumatati (in functie de marime) si i-am pus si pe ei in bol.
Am amestecat intr-un bol micut usturoiul zdrobit, sare, ulei si otet si am turnat peste salata de fasole boabe cu dovlecei. 
Am adaugat si patrunjelul tocat si am amestecat bine.
Puteti servi salata de fasole boabe cu dovlecei imediat sau o puteti pune la frigider 30min - 1 ora inainte de servire pentru a se intrepatrunde aromele.
Puteti servi aceasta salata ca fel principal sau ca garnitura. Merge foarte bine cu o friptura la gratar :)
Va recomand si salata de dovlecei cu iaurt si usturoi.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...