CUPE DE FOIETAJ CU CARNE

august 21, 2018


Dragii mei, aceste cupe de foietaj cu carne tocata sunt deosebite, super gustoase si usor de preparat si trebuie neaparat sa le incercati!
Sunt un aperitiv excelent pentru orice ocazie dar si o gustare foarte apreciata de intreaga familie. La noi au avut mare succes!
De ce am ales sa fac cupe de foitaj cu carne si nu pateuri cu carne? Este foarte simplu: cupele de foietaj au mai putin aluat si mai multa umplutura si, in plus, cascaval ras deasupra. Deci sunt mai bune decat pateurile cu carne. Sunt ca niste mini placintele cu carne si cascaval.



Pentru a prepara aceste cupe de foietaj cu carne am folosit aluat foietaj din comert care imi usureaza munca semnificativ. Aluatul foietaj de casa nu este greu de preparat dar necesita timp pentru ca trebuie racit de mai multe ori. Daca aveti ceva mai mult timp la dispozitie va recomand aluatul foietaj de casa pentru ca este mult mai gustos decat cel din comert si merita.
In ceea ce priveste carnea, puteti folosi de care va place, conditia este sa fie o carne mai slaba. Nu va recomand carnea tocata ambalata pentru ca aceea contine foarte multa grasime. Cumparati carne si o tocati acasa sau in magazin. Eu am folosit carne de porc tocata in magazin.
Pentru aceste cupe de foietaj cu carne aveti nevoie de o tava pentru briose. Aluatul foietaj se taie patrate de 10/10 cm si se aseaza in tava pentru briose. Am copt cupele de foietaj in doua etape: mai intai goale, ca sa creasca si sa se infoaie, apoi cu umplutura.
Daca doriti sa folositi o umplutura rece (gen crema de vanilie) coaceti cupele de foietaj intr-o singura etapa si puneti in interior o hartie de briosa si o lingura de orez ca sa se le impiedice sa creasca si sa ramana goale in interior.
Sunt super gustoase aceste cupe de foietaj cu carne si le puteti ajusta dupa gust. Puteti de exemplu sa adaugati sunca afumata, ciuperci, porumb, masline sau orice altceva va este pe plac.
Aveti mai jos si reteta video.
Nu uitati sa va abonati la canalul meu de Youtube pentru cele mai noi retete!
Ingredientele de mai jos sunt pentru 24 de cupe de foietaj cu carne.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cupe de foietaj cu carne:


- 800 gr aluat foietaj congelat
- 600 gr carne tocata
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita de cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 200-250 gr cascaval ras



Aveti nevoie si de o tava pentru briose.

Mod de preparare reteta cupe de foietaj cu carne

Reteta video: (CC - subtitrare in limba romana)


Mai intai am lasat aluatul foietaj sa se dezghete.
Intre timp am pregatit umplutura.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.
Am pus tigaia pe aragaz si am tinut pe foc, amestecand constant, pana cand ceapa a devenit lucioasa.
Am adaugat ardeiul taiat fasii micute si am tinut in continuare pe foc, amestecand des, pana cand s-a muiat ardeiul.
Am adaugat apoi carnea tocata si am tinut in continuare pe foc pana cand carnea si-a schimbat culoarea. Am asezonat cu sare, piper si cimbru uscat, am adaugat 2 linguri de pasta de tomate si usturoiul zdrobit si am amestecat.
Am tinut in continuare pe foc, amestecand din cand in cand, pana a scazut bine. Trebuie sa avem rabdare sa se evapore apa din carne, altfel se vor muia cupele de foietaj.
Dupa ca am oprit focul am adaugat si patrunjelul tocat. Am lasat umplutura de carne sa sa raceasca.



Pregatirea cupelor de foietaj
Daca aveti o singura foaie de aluat va recomand sa o taiati in 2 pentru ca este mai usor de lucrat cu bucati mai mici de aluat.
Deci impartim aluatul in 2 parti egale.


Am asezat o foaie de aluat pe suprafata de lucru si am intins-o cu sucitorul in forma de dreptunghi de 30/40cm. Am taiat apoi patrate de 10/10 cm. Trebuie sa obtineti 12 patrate.
Am asezat patratele de aluat in tava de briose si le-am intepat cu furculita.
Am pus apoi tava in cuptorul preicalzit (200 °C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 5-7 minute (cat sa se umfle).
Am scos apoi tava din cuptor si am apasat cu o furculita (sau lingura) fiecare cupa de foietaj (ca sa fac loc pentru umplutura). Trebuie doar sa apasati usor ca sa iasa aerul din aluat.
Am umplut apoi cupele de foietaj. Trebuie sa apasati usor umplutura in interiorul cupelor.
Am presarat deasupra cascaval ras si am pus tava inapoi in cuptor. Cupele de foietaj cu carne trebuie sa mai stea la cuptor la 200 °C inca 12-15 minute (sau pana se rumenesc).
Se procedeaza la fel cu cealalta foaie de aluat.
Serviti cupele de foietaj cu carne calde sau reci, ca gustare sau ca aperitiv.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...