CHEC APERITIV CU BRANZA SI DOVLECEI

august 09, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Daca tot e vara si avem dovlecei din belsug, eu zic sa profitam! Va propun un chec aperitiv cu branza si dovlecei foarte gustos si aromat. Mie mi se pare ca merge perfect alaturi de un iaurt grecesc!
Acest chec aperitiv cu branza si dovlecei este si foarte usor de preparat cu doar o mana de ingrediente si chiar merita sa-l incercati!
Dupa cum bine stiti dovleceii contin o cantitate mare de apa si trebuie ca mai intai sa ii dam pe razatoare, sa presaram sare si sa lasam dovleceii sa se odihneasca timp de 20-30 de minute. In acest timp dovelceii vor lasa apa. Este important sa facem acest lucru pentru ca daca sarim acest pas toata apa din dovelcei va ajunge in checul nostru. Si nu dorim sa se intample acest lucru.




In ceea ce priveste branza, folositi de care va place, chiar si resturi de prin frigider. Gustati insa branza ca sa vedeti cat este de sarata si ajustati cantitatea de sare pe care o adaugati la chec.
Noua ne-a placut foarte mult acest chec aperitiv cu branza si dovlecei, chiar si copiilor mei care imi spun ca sunt diabolica de cate ori le pun dovlecei in supa. Adica aproape in fiecare zi :).
Nu trebuie sa va faceti griji in privinta dovleceilor pentru ca aroma lor este foarte subtila. Aromele predominante sunt de branza si de marar, eventual si de piper daca va place mai picant si puneti mai mult.
Este foarte usor de preparat acest chec dar va trebui sa il lasati sa se raceasca complet inainte de a-l taia. In plus mie mi se pare ca este si mai gustos rece decat cald. Eu am fost nevoita sa il tai la 10-15 minute dupa ce l-am scos din cuptor ca sa taca ai mei din gura.
Una peste alta acest chec aperitiv cu branza si dovlecei este o gustare minunata pe timp de vara si vi-l recomand cu drag.
Aveti mai jos si reteta video.
Ca sa fiti la curent cu cele mai noi retete, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 30/11.5cm.
Va mai recomand: chiftele de dovlecei cu branza, budinca de dovlecei cu branza, placinta greceasca cu branza si dovlecei, salata de dovlecei cu iaurt si usturoi.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chec aperitiv cu branza si dovlecei




- 600 gr dovelcei
- 1 morcov
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de marar
- 240ml lapte batut
- 3 oua mari
- 60 ml ulei
- 250 gr branza telemea
- 435gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- sare si piper dupa gust


Mod de preparare reteta chec aperitiv cu branza si dovlecei

Reteta video (CC - subtitrare in limba romana):


Am inceput cu dovleceii.
I-am spalat bine si i-am dat pe razatoarea mare. Nu este necesar sa-i curatati de coaja.
Am pus dovleceii rasi intr-o strecuratoare, am presarat sare si i-am lasat sa stea 20-30 de minute, timp in care dovleceii vor lasa apa.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute am stors bine dovelceii. I-am pus deoparte.
Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: Am tocat ceapa verde si mararul, am dat branza si morcovul pe razatoare.



Am pus ouale intr-un bol incapator si am mixat pana s-a format putina spuma.
Am adaugat uleiul si laptele batut si am mixat pentru omogenizare. Am adaugat apoi dovelceii, morcovul ras, ceapa tocata si mararul. Am asezonat cu sare si piper si am amestecat bine.
Am adaugat apoi faina amestecata cu praf de copt si bicarbonat de sodiu si am amestecat.
Am adaugat si branza data pe razatoare si am amestecat din nou pana am obtinut o compozitie omogena.
Compozitia astfel preparata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus checul aperitiv cu branza si dovelcei in cuptorul preincalzit (180°C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 1 ora - 1 ora si 15 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Intepati checul in mijloc cu o scobitoare iar scobitoarea trebuie sa iasa fara urme de aluat. Scobitoarea nu va fi complet uscata pentru ca checul este umed de la dovlecei dar nu trebuie sa aiba urme de aluat.
Lasati checul aperitiv cu branza si dovelcei sa se raceasca complet (cateva ore).


Este foarte bun si rece, de la frigider.
Spor la gatit si pofta buna!

Va recomand si checul sarat - aperitiv.

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...