RULOURI CU NUCA SI GEM (RETETA VIDEO)

ianuarie 07, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Foarte moi, usoare si pufoase, cu o umplutura minunata de gem si nuca si o glazura delicioasa de crema de branza, aceste rulouri cu gem si nuca au devenit preferatele noastre.
Noi nu ne prea dam in vant dupa cozonacul traditional dar imi place totusi sa am pe masa de sarbatori ceva cu miros de cozonac :). Asa ca de Craciun m-am gandit sa prepar aceste rulouri cu gem si nuca la care am adaugat si o glazura densa, cremoasa si super delicioasa din crema de branza. Vreau sa va spun ca aceste rulouri sunt super delicioase si fara glazura, dar cu glazura sunt fabuloase :).
Dupa cum va spuneam eu am facut aceste rulouri de Craciun impreuna cu turta dulce la tava. Toata lumea a fost de acord ca rulourile cu nuca si gem sunt cu mult mai bune. Si pe buna dreptate! Aceste rulouri sunt o combinatie minunata de arome si texturi: avem un aluat pufos, vanilat, umplutura dulce-acrisoara cu nuca si o glazura densa si cremoasa.




Aluatul pentru aceste rulouri cu nuca si gem este foarte usor de preparat. Ca sa obtineti rulouri moi si pufoase trebuie sa lasati aluatul ceva mai moale, usor lipicios. Doar daca este prea lipicios puteti adauga inca 1-2 linguri de faina. Daca vi se pare greu de framantat il puteti stropi cu putin ulei.
Nu este necesar sa ungeti rulourile cu galbenus de ou inainte de a le pune la cuptor. Dupa coacere vom glazura rulourile cat acestea sunt inca fierbinti. Glazura se va topi si va insiropa rulourile.
In ceea ce priveste gemul, va recomand un gem usor acrisor (eu am folosit gem de mure).
Glazura de crema de branza este si ea foarte usor de preparat: trebuie sa mixati ingredientele. In loc de glazura de crema de veanza puteti folosi o glazura de unt cu zahar pudra sau puteti prepara un sirop cu care sa insiropati rulourile.
Noua ne-au placut foarte mult aceste rulouri si vi le recomand cu drag. Le veti indragi cu siguranta!

Va mai recomand:
- Cuib de viespi
- Cozonac fara framantare
- Cozonac in 3 culori
- Cozonac floare cu nutella
- Cornuri pufoase cu ciocolata

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta rulouri cu nuca si gem (pentru o tava de 25/35 cm)


Pentru aluat:
- 550 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata + 1 lingurita de zahar
- 300 ml lapte caldut
- 30 ml ulei
- 3 galbenusuri
- 30 gr zahar tos
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Umplutura:
- 300 gr gem
- 150 gr nuca macinata

Pentru glazura:
- 120 gr crema de branza
- 60 gr unt, moale
- 180 gr zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie

Instrumente utile:
Robot de bucatarie Heinner HPM-1000WH, 1000W, miscare planetara, accesoriu masina de tocat si blender, bol 5.5 L, 10 viteze + pulse, Alb



Mod de preparare reteta rulouri cu nuca si gem

Reteta video (Subtitrare in limba romana)


Trebuie sa preparam mai intai aluatul.
Am pus intr-un bol micut drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Am amestecat pana cand drojdia a devenit fluida. Am pus deoparte.
Am pus intr-un bol incapator zaharul, sarea, galbenusurile, uleiul si laptele caldut. Am adaugat si drojdia fluida si am amestecat.
Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn. Cand aluatul a devenit prea dens pentru a mai amesteca, am continuat sa framant aluatul cu mana pana am incorporat toata faina. Daca vi se pare ca aluatul este prea lipicios puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de faina.
Am pus apoi aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de 45 de minute - 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul)
Intre timp am pregatit umplutura pentru rulourile cu nuca si gem: am amestecat intr-un bol gemul si nuca macinata.
Tot acum trebuie sa pregatim si glazura din crema de branza.
Am pus intr-un bol mai mic crema de branza si untul moale. Am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat zaharul pudra, treptat, si am mixat pentru a-l incorpora. Am adaugat apoi si esenta de vanilie si am continuat sa mixez la viteza mare timp de 2-3 minute (cat sa se ingroase).



Asamblare rulouri cu nuca si gem
Am pus aluatul pe suprafata de lucru usor presarata cu faina.
Am intins aluatul in forma de dreptunghi de aproximativ 45/30 cm.
Am intins umplutura de gem si nuca pe toata suprafata aluatului, lasand marginile libere.
Am rulat aluatul strans, pronind de la o latura mai lunga spre cealalta. Am taiat aluatul in 12 felii egale pe care le-am asezat in tava unsa cu unt. Am acoperit tava cu folie alimentara si am lasat sa se odihneasca 20-30 de minute.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20-25 de minute.
Am scos rulourile cu gem si nuca din cuptor si le-am glazurat imediat, inainte sa apuce sa se raceasca. Glazura se topeste si va insiropa rulourile. Mie imi place sa pun 2 straturi de glazura ;)
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

4 comentarii

  1. Buna ziua!Arata foarte bine rulourile cu gem.Pot folosi in loc de crema de branza,mascarpone?mai aveam putin prin frigider si as fi vrut sa il folosesc.O zi buna!Flori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Se poate folosi mascarpone dar probabil va fi mai densa glazura si, daca este necesar, puteti sa mai adaugati frisca lichida sau lapte, cate o lingurita, pana ajungeti la consistenta dorita.

      Ștergere
  2. Buna seara!O sa incerc cu mascarpone.Va multumesc frumos de raspuns.Flori.O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...