CE ELECTROCASNICE NU TREBUIE SA NE LIPSEASCA DIN BUCATARIE

iunie 17, 2020



ACEST ARTICOL CONTINE LINK-URI DE AFILIERE


Dragii mei, pentru ca mancarea gatita acasa este cea mai buna si pentru ca vrem sa le oferim celor dragi tot ce-i mai bun, petrecem destul de mult timp in bucatarie. Aceste nu este in sine un lucru rau dar, cand timpul este limitat, trebuie sa invatam sa fim eficienti. Electrocasnicele ne pot usura semnificativ munca in bucatarie, ba chiar pot face treaba in locul nostru :). Cei dragi vor avea mancare sanataosa si gustoasa iar noi vom avea mai mult timp de petrecut impreuna. Toata lumea va avea de castigat.




Dar haideti mai bine sa va spun ce electrocasnice cred eu ca sunt esentiale pentru fiecare bucatarie.

Sa incepem cu cea mai importanta masa a zilei:


Electrocasnice pentru micul dejun

Ai mei sunt mari amatori de sandvisuri la micul dejun, deci un sandwich maker este esential. Un fierbator poate fi util, pentru ceaiul celor mici. Pentru cei mari, un filtru de cafea sau un espressor, pentru cafeaua de dimineata.

Cand am timp le fac alor mei pancakes sau briose. Pentru ambele retete va descurcati fara probleme cu un mixer de mana.





Pentru pranz si cina

Aici lista este ceva mai lunga.

Fierbatorul este util in continuare pentru ca daca folosim apa fierbinte cand preparam mancarea va fi gata mai repede.

Un tocator electric este foarte util pentru a marunti legumele pentru supe dar si pentru salate. Usureaza munca semnificativ.

Foarte util este si un blender, mai ales daca aveti copii mici. Putem prepara foarte usor piureuri, supe crema dar si sosuri pentru friptura sau pentru salata.




Si o masina de tocat carne este foarte utila. Carnea tocata din magazin contine prea multa grasime si este mai bine sa o tocam acasa. Exista si optiunea sa tocam carnea in magazin, dar putem toca doar canea care se vinde vrac, adica de porc sau vita. Daca avem o masina de tocat acasa, putem toca si carne de pui, de curcan sau chiar peste. Eu gatesc destul de des cu carne tocata: ciorba de perisoare, chiftele sau musaca.

Chiftelele sunt preferatele noastre si gasiti pe blog o colectie delicioasa de retete de si cu chiftele



Ca sa nu va incurcati in prea multe aparate pe care sa nu mai stiti pe unde sa le puneti, va recomand un robot de bucatarie multifunctional cu blender, mixer si masina de tocat.




Friteuza este, de asemenea, foarte utila, mai ales daca sunteti fani cartofi prajiti. Puteti opta pentru o friteuza cu aer cald si nu mai este nevoie de ulei. Si in timp ce cartofii se prajesc in friteuza, punem niste carne pe gratarul electric si gata masa. Deci nu mai avem nevoie de aragaz... Glumeam, avem nevoie si de aragaz, dar va recomand combinatia plita pe gaz si cuptor electric.


Cam acestea ar fi electrocasnicele care cred eu ca nu trebuie sa ne lipseasca din bucatarie. Fiecare avem insa nevoi si gusturi diferite si lista de electrocasnice esentiale poeta suferi modificari. Important este insa sa nu exageram, sa nu ne incarcam bucataria cu ustensile pe care nu le folosim. Eu am un filtru de cafea si un storcator de fructe pe care nu mai tin minte de cand nu le-am mai folosit :)

Sa aveti spor!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...