DORITOS DE CASA (CHIPSURI NACHOS)

iulie 08, 2020



ENGLISH RECIPE HERE


Doritos de casa (sau chipsuri nachos), o reteta pe care trebuie neaparat sa o incercati impreuna cu cei mici! Vor fi incantati sa va dea o mana de ajutor!

Baietii mei sunt mari amatori de chipsuri Doritos. Eu au venit cu ideea sa incercam sa preparam acasa aceste chipsuri delicioase si s-au oferit sa ma ajute. E adevarat, au ajutat mai mult la partea cu mancatul, dar intentia conteaza, nu-i asa?



Dar ce sunt aceste chipsuri Doritos (sau nachos)?

Nu sunt chipsuri de cartofi, ci sunt niste chipsuri preparate cu malai, faina si ulei. Sunt ca niste saratele, dar crocante si uscate. Sunt foarte gustoase, relativ usor de preparat cu ingrediente putine si la-ndemana. Se amesteca toate ingredientele, se intinde un alaut cat mai subtire posibil, se taie triunghiuri. Apoi, aceste triunghiuri se ung cu putin ulei, se presara condimentele preferate si se pun la cuptor.

Dar de ce sa facem chipsuri Doritos acasa in loc sa le cumparam din magazin?

Este foarte simplu: chipsurile preparate acasa sunt mult mai sanatoase decat cele din comert. Acest lucru este valabil pentru orice aliment, nu doar pentru chipsuri. Ca sa reziste cat mai mult pe rafturi, sunt incarcate cu o gramada de chimicale care nu sunt sanatoase nici pentru copii, dar nici pentru adulti. Asa ca, daca aveti putin timp de petrecut in bucatarie, va invit sa preparati o gustare sanatoasa si delicioasa pentru intreaga familie.

Eu am ales sa prepar aceste chipsuri nachos la cuptor, dar, la fel de bine, se pot praji in ulei incins.



Va mai recomand:

- Saratele cu branza si masline

- Bulete de cartofi cu cascaval

- Biscuiti sarati cu cascaval

- Grisine de casa

- Biscuiti sarati cu ceapa



Ingrediente necesare pentru a prepara Doritos de casa (sau chipsuri nachos)


- 250 gr malai

- 250 gr faina

- 60 ml ulei

- 1/2 lingurita de sare (sau dupa gust)

- 150 ml apa calda (sau cat sa se lege aluatul)

Mai aveti navoie de putin ulei pentru a unge chipsurile

Pentru presarat deasupra: sare si condimentele preferate. Eu am amestecat  1 lingurita sare, 1 lingurita usturoi granulat si 1 lingurita boia de ardei iute


Mod de preparare



Am amestecat intr-un bol faina, malaiul si sarea. De asemenea, puteti adauga in alaut condimentele preferate. Am adaugat uleiul si apa calda. Am framantat apoi pana cand toate ingredientele au fost bine incorporate. Trebuie sa obtineti un aluat destul de tare si neted.



Am acoperit aluatul cu folie alimentara si l-am lasat sa se odihneasca aproximativ 30 de minute.

Am mutat apoi aluatul pe masa si l-am impartit in 2 bucatele egale.

Am asezat o bucatica de aluat pe masa si am intins-o cat am putut de subtire. Am taiat apoi triunghiuri.

Am asezat triunghiurile in tava (puteti folosi o tava antiaderenta sau o tava obisnuita asternuta cu hartie de copt).

Am uns chipsurile cu ulei si am presarat condimentele.

Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit ( 180°C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 8-10 minute sau pana cand chipsurile ating gradul de rumenire dorit. Am lasat sa se raceasca complet. 

Se procedeaza la fel cu cealalta bucatica de aluat.

Serviti aceste delicioase chipsuri Doritos de casa asa cum sunt sau cu sosul preferat.



Spor la gatit si pofta buna!


You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...