TOCANITA DE CIUPERCI CU CARNE TOCATA

august 09, 2022



Tocănița de ciuperci cu carne tocată este o mâncare rapidă și delicioasă, ușor de preparat, cu ingrediente simple și accesibile. Este sățioasă și gata de pus in farfurii in mai puțin de-o ora, lucru extrem de important în ziua de azi, când timpul liber este foarte limitat.

Dacă va plac tocănițele, va mai recomand:

Papricaș de pui
Ostropel de pui
Ciulama de pui
Gulaș de fasole
Mâncare de castraveți murați



Pentru a prepara aceasta delicioasa tocănița cu ciuperci și carne tocată, am folosit ciuperci champignon proaspete, pe care le găsiți în orice piata sau supermarket. Puteți însă folosi orice alte ciuperci, proaspete sau congelate. Ciupercile congelate au avantajul că sunt gata tăiate și, in acest fel puteți economisi timp, dat fiind faptul că tăiatul ciupercilor reprezintă partea cea mai migăloasă a acestei rețete.
Sosul l-am preparat cu roșii la conserva și pasta de tomate. Nu este necesar sa adăugați apa, ciupercile vor lăsa suficientă apă pentru sos. De multe ori adaug și orez la tocănița de ciuperci cu carne tocată și, in acest caz, este necesar sa mai adăugați apa pentru a fierbe orezul.
In ceea ce privește condimentele, puteți folosi ce fa place. Nu trebuie sa vă lipsească piperul și usturoiul, nici verdeață, pentru un plus de prospețime.
Puteți servi aceasta delicioasa tocănița de ciuperci cu carne tocată cu puțin parmezan sau cașcaval ras, cu smântână și neapărat cu pâine proaspătă de casa. Merg și niște castraveți bulgărești 😁

Alte retete delicioase cu ciuperci:

Tocanita de ciuperci cu masline
Ciuperci umplute
Ciuperci marinate
Chifle umplute cu ciuperci, sunca si cascaval
Placinta cu ciuperci


Ingrediente necesare pentru a prepara rețeta tocănița de ciuperci cu carne tocată

- 1 kg ciuperci champignon
- 700 gr carne tocată (preferabil de vita)
- 1 ceapa
- 4-5 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- 1 conserva de roșii cuburi (400gr)
- 2- 3 linguri pasta de tomate
- sare și piper după gust
- 1/2 linguriță chimen macinat
- 1 legătură pătrunjel proaspăt

Instrumente utile

Aragaz Arctic AGM5500F, 4 arzatoare, Gaz, Safety Plus, Arzatoare cu eficienta ridicata, 50 cm, Alb

Mod de preparare reteta tocanita de ciuperci cu carne tocata

Am spalat ciupercile si le-am feliat. Le-am pus deoparte.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie incapatoare impreuna cu 2-3 linguri de ulei. Am pus tigaia pe foc si am calit ceapa, amestecand constant, pana a devenit translucida. Am adaugat si usutroiul tocat marunt si am mai tinut pe foc aproximativ 1 minut.
Am adaugat apoi carnea tocata si am tinut in continuare pe foc pana cand carnea si-a schimbat culoarea, amestecand din cand in cand. Am asezonat cu sare, piper si chimen macinat.
In continuare, am adaugat ciupercile feliate, in transe. Ciupercile sunt destul de voluminoase la inceput, dar scad destul de mult pe masura ce se gatesc. Nu este necesar sa adaugati apa, este suficienta apa lasata de ciuperci.
Am tinut in continuare pe foc, amestecand ocazional, pana cand ciupercile au scazut in volum si au lasat apa.
Am adaugat apoi rosiile din conserva si pasta de tomate si am amestecat pentru omogenizare.Dupa ce am oprit focul am adaugat si patrunjelul proaspat, tocat.


Serviti aceasta delicioasa tocanita de ciuperci cu carne tocata calda, garnisita cu parmezan, cascaval si/sau smantana si neaparat cu paine proaspata de casa.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...