CHIFTELE LA CUPTOR

decembrie 06, 2014

 O varianta ceva mai dietetica pentru chiftelele pe care cu totii le indragim!

Ingrediente necesare pentru prepararea chiftelelor la cuptor:


- 500gr carne porc
- 1 ou
- 2 cepe
- 1 cartof mare
- 6-7 catei de usturoi
- o felie de paine muiata in apa
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gustDin ingredientele de mai sus am obtinut 19 chiftele maricele care s-au evaporat in cateva minute.



Mod de preparare chiftelelor la cuptor:


Noua ne plac foarte mult chiftelele dar trebuie sa muncesc destul de mult la ele: nu incap toate in tigaie si trebuie sa prajesc mai multe serii plus ca trebuie intoarse de pe o parte pe cealalta. 
In alta ordine de idei au si foarte multe calorii deoarece pe langa grasimea pe care o contine carnea mai este si uleiul folosit pentru prajit. 
Varianta la cuptor este insa mult mai rapida, asez chiftelele in tava, bag tava la cuptor si astept sa se faca. Si nu mai este nevoie de ulei si nici de faina, deci au mai putine calorii si sunt si mai economice. Cu speranta ca v-am convins, sa trecem la treaba!
Amestecati intr-un vas carnea tocata cu celelalte ingrediente (usturoiul pisat, felia de paine muiata si stoarsa de apa, ceapa si cartoful date prin razatoarea mica sau tocate la masina si scurse, oul, sare, piper si cimbru). Cand amestecati carnea va recomand sa folositi mana deoarece o veti amesteca mai bine decat cu o lingura. In loc de carne de porc, puteti folosi carne tocata de pui sau curcan. Acum ca ati pregatit carnea, daca aveti timp la dispozitie va recomand sa o lasati sa stea vreo jumatate de ora la frigider ca sa aiba timp aromele sa se intrepatrunda.




Cu mana uda formati chiftelele ( bilute sau turtite, dupa preferinta ) si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei, daca este o tava antiaderenta. Introduceti tava la cuptor pentru circa 30 min, pana se rumenesc chiftelele.
Se servesc calde cu ce garnitura doriti. Noi am facut si sandwich-uri cu chiftele, adaugand o felie de branza topita si putin ketchup. Nu va pot spune cat de bune sunt reci pentru ca la noi nu apuca sa se raceasca...
Pornind de la aceasta reteta puteti face si chiftelute marinate.




Spor la gatit si pofta buna!
P.S: Pe cateva chiftele am pus bucatele de cascaval inainte de a introduce tava la cuptor, la recomandarea sotului care de obicei ma admira si imi da sfaturi... Yummy!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...