SUPA DE LEGUME CU DOVLEAC SI MAZARE
decembrie 17, 2014
Eu prepar aceasta supa special pentru copii, dar este foarte buna si pentru adulti. Se poate prepara cu carne de pasare/vita sau fara, dupa preferinta. Este o supa dulce si parfumata.
- 1 ceapa medie
- 1/4 telina radacina ( sau jumatate daca este mica )
- 1 morcov
- 1/2 ceasca mazare
- 400gr dovleac ( de placinta )
- 1 catel de usturoi
Mazarea si dovleacul le am din congelator, restul ingredientelor sunt proaspete.
Daca nu ati mai pus pana acum dovleac in mancare va invit sa incercati. Sunt convinsa ca toti ati mancat cel putin o data placinta cu dovleac dar nu este singurul preparat la care il putem folosi. Este foarte bun in supe, in tocanite sau sub forma de piure dar se poate folosi si crud la salate. Pe langa gustul dulce si parfumat, dovleacul are un continut ridicat de vitamina A, E si C dar si de saruri minerale si hidrati de carbon.
Dupa ce opriti focul puteti adauga si putin patrunjel tocat pentru a-i desavarsi gustul. Pentru piticul meu pregatesc aceasta supa la blender cu carnita de pui, ou sau branza. Le pregatesc alor mei destul de des aceasta supa deoarece se face foarte repede iar ei o papa cu placere. Din aceeasi combinatie de legume se poate face si o tocanita foarte gustoasa care poate fi o optiune si pentru zilele de post.
Spor la gatit pofta buna! Si nu va sfiiti sa folositi dovleac atunci cand gatiti.
Va astept si pe pagina de Facebook!
Ingrediente ( pentru 3 portii ):
- 3-4 cartofi- 1 ceapa medie
- 1/4 telina radacina ( sau jumatate daca este mica )
- 1 morcov
- 1/2 ceasca mazare
- 400gr dovleac ( de placinta )
- 1 catel de usturoi
Mazarea si dovleacul le am din congelator, restul ingredientelor sunt proaspete.
Daca nu ati mai pus pana acum dovleac in mancare va invit sa incercati. Sunt convinsa ca toti ati mancat cel putin o data placinta cu dovleac dar nu este singurul preparat la care il putem folosi. Este foarte bun in supe, in tocanite sau sub forma de piure dar se poate folosi si crud la salate. Pe langa gustul dulce si parfumat, dovleacul are un continut ridicat de vitamina A, E si C dar si de saruri minerale si hidrati de carbon.
Mod de preparare:
Tocati cartofii si ceapa, telina, morcovul si dovleacul le dati pe razatoarea mare si le puneti la fiert intr-un vas cu apa si sare. Eu pun mai intai mazarea congelata, sa aiba timp sa fiarba. Catelul de usturoi il intep si il pun la fiert cu celelalte legume iar la sfarsit il scot, sa nu cumva sa dea copiii peste el... Daca nu aveti aceasta problema, il puteti pisa si adauga mai spre sfarsitul fierberii. Puteti adauga si o lingura sau doua de bulion dar mai spre sfarsitul fierberii.Dupa ce opriti focul puteti adauga si putin patrunjel tocat pentru a-i desavarsi gustul. Pentru piticul meu pregatesc aceasta supa la blender cu carnita de pui, ou sau branza. Le pregatesc alor mei destul de des aceasta supa deoarece se face foarte repede iar ei o papa cu placere. Din aceeasi combinatie de legume se poate face si o tocanita foarte gustoasa care poate fi o optiune si pentru zilele de post.
Spor la gatit pofta buna! Si nu va sfiiti sa folositi dovleac atunci cand gatiti.
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii