BATOANE/SNITELE DE PESTE
februarie 03, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara batoane / snitele de peste (3 portii):
- 3-4 oua (in functie de marime)
- faina
- pesmet
- sare
- ulei pentru prajit (sau pentru uns tava)
Pentru sosul de usturoi
- 4 linguri smantana sau iaurt
- 4-5 catei de usturoi
Imi plac foarte mult batoanele de peste dar unele contin doar urme de peste si cantitati impresionante de E-uri. Asa ca am zis sa le fac eu acasa ca sa fiu sigura ca sunt intr-adevar facute din peste. Si avand eu numai batoane de peste in cap am taiat pestele fasii inguste, fara sa gandesc prea mult.
Dragilor, va spun sincer ca imi place sa gatesc, dar batoanele astea m-au cam scos din sarite. Mi-am dat seama ce am facut abia cand am inceput sa le dau prin faina-ou-pesmet si am vazut ca nu mai termin. Pe langa faptul ca isi pierdusera forma de batoane (aratau ca niste snitele micute) am muncit foarte mult la ele. Ma rog, mi-a trecut supararea cand au fost gata pentru ca au fost TAAARE BUNE! Sfatul meu este sa taiati pestele in bucati mari, ca pentru snitele, ca sa munciti semnificativ mai putin. Gustul nu va fi afectat absolut deloc!
Mod de preparare:
Dupa aceea am inceput operatiunea monstru: fiecare bucatica de peste era tavalita prin faina apoi prin ou si pesmet, dupa care o mai treceam o data prin ou si pesmet. In conditiile in care un file de peste il taiasem cam in 6 bucati... Faceti voi socoteala.
Referitor la modul de gatire, am ales sa le fac la cuptor pe motiv de dieta, evident, dar si din cauza ca implica mai putina munca. Timpul pierdut cu pregatirea batoanelor l-am recuperat cu ajutorul metodei de gatire. Alternativ, se pot praji in ulei incins mai intai pe-o parte si apoi pe cealalta.
Revenind la cuptor, am uns o tava cu putin ulei, am asezat pestele in ea si am bagat-o in cuptorul incins. Am tinut-o cam 40 de minute dar, pe la jumatatea coacerii, am scos tava, am intors pestele si apoi am bagat-o la loc.
Cat timp a stat pestele la cuptor am facut un piure de cartofi pentru baieti iar pentru mine un delicios sos de usturoi. De obicei il fac cu iaurt dar de data asta, ca sa ma consolez ca muncisem din greu, l-am facut cu smantana. Iese mult mai cremos si mai gustos. Am amestecat smantana cu usturoiul pisat, am adaugat sare si gata! Simplu si bun! In combinatie cu batoanele de peste a fost minunat, nu am mai avut nevoie de garnitura.
Voi repeta cu siguranta aceasta reteta dar in varianta snitele. Obtin practic acelasi lucru muncind mai putin.
Spor la gatit si pofta buna !
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii