CARTOFI TARANESTI LA CUPTOR

martie 13, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara cartofi taranesti la cuptor:


- 1.5kg cartofi
- 350gr afumatura
- 2 cepe
- 2 lingurite usturoi granulat
- 4 linguri ulei (1 pentru ceapa si 3 pentru cartofi)
- 1 legatura patrunjel
- sare dupa gust

La cartofii taranesti se pune, uzual, boia de ardei dulce. Cum noua nu prea ne place, am inlocuit-o cu usturoi granulat. In ceea ce priveste afumatura, am ales o pastrama de porc afumata, pentru ca are mai putina grasime.



Mod de preparare cartofi taranesti la cuptor:


Cartofii taranesti se pot face la cuptor sau la tigaie. Eu am ales varianta la cuptor pentru ca implica mai putina munca si mai putin ulei. Daca alegeti varianta la tigaie, fierbeti cartofii, caliti putin ceapa si afumatura si apoi adaugati si cartofii scursi de apa. Tineti pe foc pana se rumenesc un pic si cartofii. Varianta la cuptor o voi detalia mai jos.




Am curatat ceapa, am taiat-o fasii si am pus-o la calit intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Intentia mea era sa o las pana devine transparenta, dar mi-am lasat sotul sa se ocupe de ceapa si s-a prajit mai mult decat as fi vrut.
Venise acum randul cartofilor. Dupa cum va spuneam si in reteta de cartofi cu ciuperci la cuptor, nu fierb cartofii inainte de a-i pune la cuptor, dar adaug in tava putina apa. Asadar, am curatat cartofii, i-am taiat bucati potrivite si i-am asezat in tava impreuna cu 3/4 pahar cu apa si cele 3 linguri de ulei. Am adaugat ceapa calita (calita bine de tot!), sare si 2 lingurite de usturoi granulat si am amestecat. Pastrama afumata am taiat-o fasii mai mari si am asezat-o si pe ea deasupra.




Tava astfel aranjata am bagat-o la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Cam pe la jumatatea timpului de coacere am amestecat cartofii ca sa se coaca uniform. Daca doriti sa preparati o cantitate mai mare, va trebui sa puneti ceva mai multa apa si sa-i tineti ceva mai mult la cuptor.
Dupa ce am scos cartofii taranesti din cuptor, am presarat pe deasupra si patrunjelul tocat. In functie de cantitatea de afumatura folosita, cartofii taranesti pot fi considerati garnitura sau mancare in toata regula. Oricum l-ati numi, este un preparat delicios!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...