SALATA GRECEASCA

aprilie 29, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara salata greceasca ( 2 portii ):


- 5-6 rosii
- 1/2 castravete mare ( sau 2-3 castraveti mici )
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras ( ce culoare doriti )
- 100-150gr masline fara samburi ( sau 200-250gr masline cu samburi )
- 150gr branza feta ( sau alta branza sarata )
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita oregano
- zeama de la 1/2 lamaie ( sau otet dupa gust )
- sare dupa gust


Branza feta merge cel mai bine la aceasta salata dar puteti face ca mine si sa folositi ce branza sarata gasiti prin frigider, adica o telemea de vaca. Va recomand sa acriti salata cu zeama de lamaie pentru ca este mult mai sanatoasa decat otetul.


Mod de preparare salata greceasca:


Nu aveti mare lucru de facut, trebuie doar sa tocati cateva legume si branza si cam atat. De multe ori seara, cand ajung acasa, nu am nici timp si nici dispozitia necesara sa ma apuc de gatit.
 Este insa foarte usor sa pun niste carne la fript intr-o tigaie teflonata si, in timp ce se prajeste, sa prepar o salata greceasca. Si uite asa pregatesc eu cina in mai putin de 20 de minute. Dar sa revenim la salata noastra.





Am curatat ceapa si am spalat-o impreuna cu celelalte legume. Castravetele l-am lasat cu coaja dar, daca va deranjeaza, il puteti curata. In continuare, am taiat ceapa rondele si castravetele feliute, le-am pus intr-un castron si le-am frecat cu putina sare. Am adaugat apoi ardeiul taiat fasii micute, rosiile felii, maslinele si branza taiata cubulete. Am amestecat bine, am potrivit salata de sare si am mai adaugat uleiul, zeama de lamaie si 1/2 lingurita de oregano.




Am mai amestecat putin si salata greceasca era gata de servire. Este foarte buna servita ca atare, cu paine prajita, sau alaturi de o friptura la gratar.
Daca doriti o salata mai consistenta, puteti incerca salata bulgareasca:
SALATA BULGAREASCA
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...