SALAM DE BISCUITI - RETETA VIDEO

septembrie 24, 2015


ENGLISH VERSION HERE

Salamul de biscuiti este un desert simplu si delicios, indragit de toata lumea. Se prepara foarte repede si nu necesita coacere, fiind astfel un desert excelent si pe timp de vara. Baietii mei primesc destul de des salam de biscuiti, cel mic la gradinita iar cel mare la after school si, din pacate, inca nu au invatat ca este frumos sa imparta si ca trebuie sa-mi aduca si mie o bucatica. Macar una mititica :)
Pe langa stafide (sau in loc de stafide) puteti sa mai puneti in salamul de biscuiti nuci, alune sau migdale.





Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salam de biscuiti:


- 500gr biscuiti populari
- 300ml lapte
- 100gr unt
- 100gr zahar
- 3 linguri cacao
- 3 lingurite esenta de rom (sau dupa gust)
- 100gr stafide
- 2-3 linguri nuca de cocos
Pentru hidratarea stafidelor:
- 1 ceasca apa calduta
- 1 lingurita esenta de rom


Mod de preparare reteta salam de biscuiti:



Inainte de a ma apuca de salamul de biscuiti, am lasat stafidele sa se hidrateze. Le-am pus intr-un castronel, am adaugat o ceasca cu apa calduta si o lingurita de esenta de rom si le-am lasat sa stea cam doua ore.




 Pentru a prepara salam de biscuiti, biscuitii se rup in bucatele mici. Ca sa mearga treaba mai repede i-am pus intr-o oala si i-am zdrobit cu instrumentul de pisat cartofi :). Alternativ, puteti sa-i rupeti cu mana sau sa-i puneti intr-o punga si sa treceti sucitorul peste ei. In continuare, am pregatit un sos de ciocolata. Am pus intr-o craticioara, la foc mic, laptele, untul si zaharul si am amestecat pana s-a topit untul. Am adaugat apoi cacaoa si am amestecat bine pentru omogenizare.

La sfarsit am adaugat si esenta de rom. Sosul de ciocolata fierbinte l-am turnat treptat peste biscuiti, amestecand in acelasi timp ca sa se omogenizeze. Am adaugat apoi si stafidele (scurse de apa) si am amestecat.




Acum urmeaza asamblarea salamului de biscuiti. Am intins o folie alimentara pe suprafata de lucru si am presarat fulgi de nuca de cocos. Amestecul pentru salamul de biscuiti l-am asezat pe folia presarata cu nuca de cocos dandu-i o forma lunguiata.
Am impachetat apoi strans salamul de biscuiti in folia alimentara pe care l-am asezat. Dupa ce l-am impachetat, l-am rulat pe masa (ca pe un sucitor), pentru a-l modela. 
 
Salamul de biscuiti astfel asamblat trebuie sa stea la frigider preferabil peste noapte ca sa se intareasca si sa se intrepatrunda aromele. La noi doar jumatate si-a petrecut noaptea in frigider :).
Spor la gatit si pofta buna !
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...