MANCARE DE CASTRAVETI MURATI CU CARNE DE PORC

noiembrie 09, 2015


Mancarea de castraveti murati cu carne de porc este una dintre preferatele mele. A fost si printre primele mancaruri pe care le-am gatit, cred ca imediat dupa tocana de cartofi :). Este foarte usor de preparat, se face repede si este delicioasa. Pe scurt, o ador!



Pentru mancarea de castraveti murati va trebuie castraveti murati in saramura, nu in otet. In ceea ce priveste carnea, cel mai bine merge carnea de porc, dar merge si cu carne de pui. Fara carne, ce sa va spun, parca nu mai are nici un farmec mancarea asta. Mama ne mai facea mancare de castraveti murati fara carne si de mancat o mancam noi, dar cam fara chef.
Nu este necesar sa adaugati sare la mancarea de castraveti murati. Eu am pus doar putina sare pe carne. Daca va place mai sarat, puteti gusta mancarea mai spre sfarsitul fierberii si sa adaugati sare doar daca credeti ca este necesar.

Ingrediente necesare pentru a prepara mancare de castraveti murati cu carne de porc:  

- 1kg castraveti murati in saramura
- 800gr carne de porc
- 2 cepe
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 lingura de ulei
- 1/2 lingurita de cimbru
- 1 legatura de marar
- putina sare pentru carne

Mod de preparare mancare de castraveti murati cu carne de porc: 

M-am ocupat mai intai de castraveti. I-am taiat mai intai jumatati, pe lungime, apoi feliute ceva mai groase. I-am pus apoi intr-o strecuratoare si i-am lasat la scurs aproximativ o ora.



Acest pas este foarte important mai ales in cazul in care castravetii sunt mai moi si contin mai multa zeama. Zeama asta din castraveti este acra si sarata si nu e cazul sa ajunga chiar toata in mancare.
In continuare, am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Am tinut-o pe foc, amestecand din cand in cand, pana a devenit usor transparenta, apoi am adaugat carnea de porc taiata cubulete si am presarat putina sare ( atentie, putina! ). Am mai tinut tigaia pe foc pana s-a evaporat apa lasata de carne iar carnea a inceput sa se rumeneasca.
In timp ce carnea era pe foc, am pus castravetii la fiert si i-am lasat sa fiarba separat (fara carne) aproximativ 10 minute. Apa am pus cat sa acopere castravetii.




Am adaugat apoi carnea, ceapa calita si cimbrul si am mai lasat mancarea de castraveti murati sa fiarba cam 20 de minute. Sare nu am mai pus in mancare pentru ca au castravetii destula. Timpul de fierbere poate varia in functie de cat de tari sau moi au fost castravetii si cel mai sigur este sa-i verificati.
Spre sfarsitul fierberii am adaugat si pasta de tomate iar mararul tocat dupa ce am oprit focul.
Trebuie sa va mai spun ca mancarea de castraveti murati cu carne de porc este mult mai buna a doua zi. Aromele sa intrepatrund mai bine iar mancarea capata o savoare deosebita. Asa ca, aveti grija sa va ramana si pentru a doua zi! :)
Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

6 comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Si eu ma gandeam sa pun niste usturoi :) Data viitoare chiar am s-o fac

      Ștergere
  2. Mancarea de castraveti murati era preferata mea in copilarie. Ma bucur ca mi-ai amintit de aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pasta de rosii cand ai pus-o, ca nu am vazut in explicatiile tale! Sau e bine sa uiti cate un ingredient si fiecare sa faca cum crede?

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...