COVRIGEI CROCANTI (DE POST)

decembrie 27, 2016


Vreti ceva bun de rontait? Va recomand acesti covrigei crocanti, super gustosi si usor de preparat cu doar cateva ingrediente.
Sa stiti ca le-am facut baietilor mei saratele cu branza, covrigei cu branza si biscuiti sarati cu cascaval. Dintre toate acestea ei au ales covrigeii crocanti (de post) ca fiind gustarea lor preferata :)
Grisul din compozitie are rolul de a face covrigeii crocanti dar conteaza foarte mult si dimensiunea covrigeilor.



Covrigeii vor fi mai mult sau mai putin crocanti, in functie de cat de groasa este foaia de aluat. Nu sunt foarte tari, sunt perfecti :)
Daca foaia de aluat este mai groasa sau daca lasati covrigeii sa se odihneasca 20-30 de minute inainte de a-i pune la cuptor, vor creste mai mult si vor fi mai moi la interior. La exterior vor fi insa in continuare crocanti.
Eu am facut covrigei in ambele variante. Mai intai am intins o foaie subtire cam de 0.5cm din care au iesit covrigei crocanti. Aluatul ramas l-am intins iarasi, de aceasta data cam de 0.7 cm si au stat la odihna cam 10 minute. Covrigeii de post sunt buni in ambele variante, dar parca sunt mai buni cand sunt mai subtiri si mai crocanti :).
Din ingredientele de mai jos au iesit 2 tavi de covrigei.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta covrigei crocanti (de post):


- 220gr faina
- 50gr gris
- 125ml apa
- 5 gr drojdie uscata
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita rasa de zahar
- 1 lingurita rasa de sare
Mai aveti nevoie de:
- putin ulei pentru uns covrigeii
- mac, susan, chimen, oregano, cimbru ori sare pentru presarat deasupra



Mod de preparare reteta covrigei crocanti (de post):


Mai intai am amestecat intr-un bol faina, grisul si drojdia, uscate.
Intr-un alt bol, mai incapator, am pus sarea, zaharul, uleiul si apa calduta. Am amestecat usor ca sa inceapa sa se dizolve zaharul si sarea.
Am adaugat faina amestecata cu gris si drojdie treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn.
Cand nu am mai putut amesteca cu mana, am inceput sa framant aluatul cu mana pana am terminat faina. Trebuie sa obtinem un aluat complet nelipicios si destul de ferm. Daca este necesar, puteti sa mai adaugati putina faina.
Dupa ce am preparat aluatul pentru covrigeii crocanti (de post), l-am asezat intr-un bol uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit, la caldura, timp de 45 de minute – 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).
Dupa ce a crescut aluatul pentru covrigeii crocanti (de post), l-am asezat pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei.
Cu ajutorul unui sucitor, am intins o foaie de 0.5cm grosime si am decupat covrigeii. Daca foaia de aluat este mai groasa, covrigeii vor fi mai inalti, vor creste mai mult si vor fi mai moi la interior.
Dupa ce am decupat covrigeii, am strans aluatul ramas, l-am intins iar si am decupat alti covrigei. Se repeta operatiunea pana se termina aluatul.



Am asezat covrigeii intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt), i-am uns cu ulei si i-am presarat o parte cu mac si o parte cu cimbru.
Daca doriti sa creasca mai mult, lasati covrigeii sa se odihneasca 10-20 de minute inainte de a-i pune la cuptor. Eu am vrut covrigei crocanti si, imediat dupa ce i-am asezat in tava, i-am pus in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de 10-15 minute (sau pana ating gradul de rumenire dorit).
Covrigeii crocanti de post sunt foarte buni si calzi, dar si reci. Noua ne-au placut foarte mult acesti covrigei si vi-i recomand cu drag :). Si luati in calcul sa faceti portie dubla pentru ca sigur vor avea succes!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Da,intradevar sint deliciosi,eu am inlocuit de data asta uleiul cu margarina si au iesit mult mai buni.Multumim pt.reteta.

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...