GNOCCHI CU SOS DE ROSII SI ARDEI

iulie 15, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Gnocchi foarte fragezi, care parca ti se topesc in gura, si sos aromat de rosii si ardei... un adevarat deliciu! :) O reteta simpla si savuroasa care poate deveni si super rapida daca optati pentru gnocchi din comert.
Daca aveti timp la dispozitie va recomand sa preparati acasa gnocchi pentru ca sunt mult mai gustosi decat cei cumparati. Reteta de gnocchi nu este una complicata dar necesita timp pentru ca se prepara cu cartofi fierti.
In ceea ce priveste sosul, va recomand sa folositi rosii proaspete de gradina, bine coapte si zemoase. Acestea sunt cele mai bune rosii pentru sos. Puteti insa folosi si rosii conservate sau pasta de tomate. Pentru un plus de prospetime, adaugati si o legatura de verdeata, de care va place.




Gnocchi cu sos de rosii si ardei sunt si foarte satiosi. Ai mei au protestat un putin cand au vazut ca le-am facut mancare fara carne dar, dupa ce au gustat, au uitat complet de carne :)
Puteti insa prepara sosul cu sunca, pui sau carne tocata.
Noua ne-a placut foarte mult aceasta reteta de gnocchi cu sos de rosii si ardei si v-o recomandam cu drag :)

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta Gnocchi cu sos de rosii si ardei (4 portii):


Pentru gnocchi aveti nevoie de (reteta pas cu pas o gasiti aici):
- 1kg cartofi
- 300gr faina
- 1 ou
- sare dupa gust
- piper (optional)
Pentru sosul de rosii si ardei aveti nevoie de:
- 1kg de rosii
- 1 ardei gras (sau kapia)
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura de patrunjel
Optional: parmezan sau cascaval ras pentru presarat deasupra


Mod de preparare reteta Gnocchi cu sos de rosii si ardei:



Trebuie sa preparam mai intai gnocchi pentru ca dureaza destul de mult pana fierb cartofii si pana modelam gnocchi.
Am fiert cartofii cu tot cu coaja, in apa cu sare. I-am lasat sa se racoreasca doar cat sa pot sa pun mana pe ei, apoi i-am curatat de coaja.
Am pus cartofii intr-un bol incapator, i-am pisat bine, ca pentru piure, si i-am asezonat cu sare si piper.
Am adaugat apoi oul si am amestecat bine.
Am adaugat si faina, treptat, amestecand la inceput cu lingura iar mai spre sfarsit, cand aluatul devine mai dens, cu mana. 
Aluatul pentru gnocchi trebuie sa fie moale si lipicios.
Am presarat faina pe suprafata de lucru. Am impartit aluatul in 8 bucatele si din fiecare bucatica de aluat am modelat cate un snur de aproximativ 2cm grosime. Fiecare snur de aluat l-am taiat in bucatele de 2cm
Am luat apoi fiecare bucatita de aluat si am presat-o pe o furculita.
Gnocchi astfel preparati i-am asezat in tavi presarate cu faina, intr-un singur strat, la distanta unii de altii, ca sa nu se lipeasca.
Am lasat gnocchi deoparte, am pus o cratita cu apa si sare la fiert si m-am apucat de sosul de rosii si ardei.
Am curatat rosiile de coaja si le-am dat pe razatoarea mare. Le-am pus deoparte.
Am curatat ceapa, am tocat-o marunt si am pus-o intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand ceapa a devenit translucida apoi am adaugat usturoiul tocat marunt. Am tinut in continuare pe foc, amestecand des, inca 1-2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat bucatele mici.
Am lasat si ardeiul sa se caleasca putin, apoi am daugat rosiile date pe razatoare.
Am asezonat cu sare si piper si am lasat sosul sa fiarba cat sa scada putin si sa se ingroase. Dupa ce am oprit focul am adaugat si patrunjelul tocat.
Intre timp incepuse sa fiarba apa pentru gnocchi.
Am pus gnocchi la fiert, in doua transe, si i-am lasat sa fiarba 2-4 minute. Gnocchi sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata.
Am scos gnocchi din apa cu o paleta, i-am lasat la scurs cam 1 minut (nu mai mult pentru ca incep sa se lipeasca), apoi i-am pus in sos si am amestecat.
Puteti servi gnocchi cu sos de rosii si ardei cu putin parmezan sau cascaval ras.
Spor la gatit si pofta buna.
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...