DOVLECEI UMPLUTI CU BRANZA

septembrie 18, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Dovleceii umpluti cu branza sunt foarte gustosi si se numara printre retetele mele preferate cu dovlecei. Dovleceii sunt usor dulci, umplutura este sarata, usor picanta si aromatizata cu marar iar rosiile sunt dulci-acrisoare. Ar fi chiar pacat sa nu-i incercati, mai ales ca inca gasim dovlecei ieftini pe toate drumurile.
Dovleceii umpluti cu branza sunt usor de preparat. Partea cea mai migaloasa este sa scobim dovleceii, restul merge snur :)



Umplutura se prepara cu branza, miezul dovleceilor, ceapa, morcov si oua. Ca sa fie umplutura mai legata am adaugat si o lingura de gris. Morcovul si ceapa le-am calit putin pentru ca vor avea un gust mai bun si, in plus, vom sti sigur ca nu dam peste legume insuficient gatite in umplutura. Miezul dovleceilor trebuie deasemenea gatit in prealabil.
Pentru umplutura am folosit branza telemea. Puteti folosi si branza de vaci si sa adaugati sare dupa gust, puteti folosi branza feta, branza de burduf, ce gasiti prin frigider. Puteti folosi si mai multe tipuri de branza, chiar si resturi.
Dovleceii umpluti cu branza sunt foarte gustosi si calzi, dar si reci. Ii puteti servi ca gustare, ca aperitiv sau ca fel principal, alaturi de o salata de sezon.

Va mai recomand:
dovleceii umpluti cu carne
Vinete umplute cu carne tocata
Ardei umpluti
Cartofi umpluti cu carne
Ciorba de ardei umpluti

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta dovlecei umpluti cu branza.


- 4 dovlecei (1.2-1.3 kg)
- 350 gr branza telemea
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura de gris
- 1 legatura de marar
- 2 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
- cateva rosii cherry


Mod de preparare reteta dovlecei umpluti cu branza


Am spalat dovleceii, am taiat cotoarele, apoi i-am taiat jumatati, pe lungime. Folosind un cutit mic si ascutit am taiat usor in jurul miezului, lasand cam jumatate de centimetru pe margini. Nu trebuie taiat pana jos, doar cat sa facem un contur. Am scobit apoi dovleceii cu o lingurita, avand grija sa las cam jumatate de centimetru pana la coaja. Miezul dovleceilor l-am pus deoparte pentru ca il voi folosi la umplutura.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand ceapa a devenit translucida. Am adaugat apoi morcovul dat pe razatoarea mare si am tinut pe foc inca 1-2 minute, cat sa se moaie si morcovul putin.
Am adaugat apoi miezul dovleceilor si am tinut in continuare pe foc, amestecand des, pana cand dovleceii s-au muiat si au scazut. Am asezonat cu sare si piper si am lasat sa se racoreasca.
Intre timp am dat branza pe razatoarea mare si am pus-o intr-un bol incapator.
Am adaugat mararul tocat, amestecul de ceapa morcov si miezul dovleceilor. Am amestecat bine, pana am am obtinut o compozitie omogena. Am adaugat apoi cele 2 oua si le-am incorporat. La sfarsit am adaugat o lingura de gris, ca sa mai lege putin compozitia.
Am asezat dovleceii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am umplut dovleceii si am asezat deasupra feliute de rosii cherry.
Am pus apoi dovleceii umpluti cu branza in cuptorul preincalzit (180 °C pentru cuptorul electric) pentru aproximativ 30 de minute. Puteti verifica dovleceii intepandu-i cu furculita.
Dovleceii umpluti cu branza sunt foarte gustosi si calzi, dar si reci. Pe timp de vara sunt minunati alaturi de o salata.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...