PRAJITURA SNICKERS

iunie 12, 2018


Prajitura Snickers este o prajitura pe care trebuie neaparat sa o incercati! Este o combinatie super delicioasa de blat pufos si aerat cu nuca, caramel, arahide si doua feluri de ciocolata. Prajitura Snickers este atat de buna incat va garantez ca nu va veti putea sa va opriti din mancat :). In plus, este si foarte usor de preparat, cu ingrediente putine si la-ndemana.
Prajitura Snickers este o prajitura aspectuoasa, pe placul tuturor, potrivita pentru orice masa festiva. In plus, puteti prepara o tava mare fara prea mult efort.
Blatul prajiturii Snickers este foarte usor de preparat si nu are cum sa nu va iasa. Trebuie doar sa aveti rabdare sa mixati albusurile pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Aceste albusuri mixate suficient for face blatul usor, pufos si aerat. Nu este necesar sa adaugati praf de copt sau alt agent de crestere.
Pentru reusita blatului, pe langa mixarea corecta a albusurilor este la fel de important sa cantariti faina. Fiind vorba de o cantitate mica de faina, 15-20 de grame in plus se vor simti, in sensul ca blatul va iesi mai tare si mai indesat.




Daca in ceea ce priveste blatul prajiturii Snickers nu veti intampina dificultati, crema de caramel necesita ceva mai multa atentie pentru ca se prinde foarte repede. Daca aveti timp, va recomand sa o preparati la bain-marie. Dureaza mai mult decat daca o puneti direct pe aragaz, dar veti fi siguri ca nu are cum sa se arda.
In rest, lucrurile sunt foarte simple: mai aveti de topit niste ciocolata si de asamblat prajitura.
Va mai recomand: Prajitura Krantz, prajitura Televizor, Prajitura Desteapta si Prajitura Desteapta cu ciocolata

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta Prajitura Snickers (pentru o tava de 25/35cm)



Pentru blat:
- 7 albusuri
- 250 gr nuca macinata
- 150 gr zahar
- 70 gr faina
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Pentru stratul de ciocolata alba
- 300 gr ciocolata alba
- 30 ml ulei

Pentru crema de caramel
- 250 gr zahar
- 250 gr unt la temperatura camerei
- 250 gr arahide prajite si sarate
- 7 galbenusuri

Pentru stratul de ciocolata neagra
- 250 gr ciocolata neagra
- 30 ml ulei




Mod de preparare reteta Prajitura Snickers


Prepararea blatului
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Separati albusurile de galbenusuri (galbenusurile le puneti in frigider pentru ca le veti folosi la crema prajiturii Snickers).
Puneti albusurile intr-un bol incapator, adaugati un praf de sare si mixati la viteza mare pana obtineti o spuma ferma.
Adaugati zaharul, in 2-3 etape si continuati sa mixati la viteza mare pana cand zaharul este complet dizolvat. Ca sa verificati daca zaharul este complet dizolvat, luati putina spuma intre degete si vedeti daca se mai simte. Trebuie sa obtineti o bezea ferma si lucioasa.
Adaugati esenta de vanilie, faina si nuca macinata si le incorporati usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia astfel preparata o turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la 180 °C pentru aproximativ 25 de minute.
Scoateti blatul prajiturii Snickers din cuptor si lasati-l sa se raceasca pe un gratar.

Prepararea stratului de ciocolata alba
Rupeti ciocolata alba bucatele si puneti-o intr-o craticioara. Adaugati 30ml ulei si puneti craticioara la foc mic. Tineti pe foc, amestecand des, pana cand se topeste ciocolata.



Asezati blatul prajiturii Snickers in tava si turnati deasupra ciocolata alba topita. Intindeti ciocolata uniform.
Puneti prajitura la frigider pana se intareste ciocolata. Daca nu asteptati sa se intareasca, se vor amesteca straturile. 

Prepararea cremei de caramel pentru prajitura Snickers
Puneti cam 2/3 din cantitatea de zahar intr-o craticioara. Puneti craticioara pe aragaz, la foc mic, pana se topeste zaharul. Aveti grija sa nu-l ardeti pentru ca devine amar.
Luati craticioara de pe foc si adaugati untul moale taiat cubulete. Amestecati bine. Veti vedea ca dupa ce adaugati untul caramelul va incepe sa se intareasca. Puneti craticioara inapoi pe foc pana cand caramelul redevine fluid. Amestecati des ca sa nu se prinda.
Intre timp, puneti intr-un bol galbenusurile si restul de zahar. Mixati pana cand obtineti o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Cand caramelul a redevenit fluid, luati craticioara de pe foc si adaugati treptat crema de galbenusuri.
Puneti crema de caramel inapoi la foc foarte mic (cel mai bine ar fi la bain marie) pana cand se ingroasa si devine lucioasa. Trebuie sa amestecati continuu ca sa nu se prinda.
Luati crema de caramel de pe foc si adaugati arahidele. Amestecati bine. Lasati crema de caramel sa se racoreasca (cat sa nu mai fie fierbinte).
Scoateti prajitura Snickers din frigider si turnati crema de caramel peste stratul de ciocolata alba. Intindeti uniform si puneti prajitura inapoi in frigider pana se intareste stratul de caramel.

Prepararea stratului de ciocolata neagra al prajiturii Snickers
Rupeti ciocolata neagra bucatele si puneti-o intr-o craticioara impreuna cu 30ml ulei. Puneti craticioara pe aragaz, la foc mic, pana se topeste ciocolata.
Scoateti prajitura din frigider si turnati ciocolata topita peste stratul de caramel.
Puneti prajitura Snickers inapoi in frigider pentru cateva ore (cel mai bine peste noapte) ca sa se intareasca straturile.
Inainte de a taia prajitura Snickers este bine sa o tineti 15-30 de minute la temperatura camerei (depinde cat de cald este in casa). Ciocolata se moaie si se va taia cu usurinta. Alternativ, puteti tine cutitul in apa fierbinte inainte de a taia.
Prajitura Snickers este preferata mea si v-o recomand cu drag! :)
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...