PLACINTA CU IAURT - RETETA VIDEO
august 07, 2018ENGLISH RECIPE HERE
Acest articol contine linkuri de afiliere
Dragii mei, v-am pregatit o placinta cu iaurt super delicioasa si super usor de preparat pe care trebuie neaparat sa o-ncercati. Va va placea cu siguranta!
Noua ne plac foarte mult placintele, indiferent de umplutura, dulce sau sarata. Este adevarat ca sotul meu prefera mai degraba placintele sarate, cum ar fi placinta cu branza sarata sau placinta cu carne iar eu prefer placintele dulci, cum ar fi placinta cu mere sau placinta cu branza dulce si stafide. Dar nu-i motiv de suparare pentru ca eu fac des placinta, cand dulce, cand sarata, ca sa fie toata lumea fericita.
De data aceasta am pregatit aceasta minunata placinta cu iaurt, absolut delicioasa si aromata.
Avand deci foile de placinta gata preparate, tot ce am avut de facut a fost sa prepar umplutura si sa asamblez placinta, adica o treaba de vreo 15 minute.
Eu am adaugat stafide la placinta mea cu iaurt dar daca nu va plac le puteti inlocui cu visine, cirese, caise sau orice alte fructe va sunt pe plac.
Acum dati-mi voie sa va spun si care-i partea complicata la aceasta placinta cu iaurt. Imediat dupa coacere este destul de moale si trebuie sa o lasati sa se raceasca macar cat sa ajunga la temperatura camerei. Dar cand placinta cu iaurt miroase atat de bine, sa astepti o ora - doua este cumplit de greu.
Noi nu am rezistat mai mult de 10 minute :).
Ce sa va mai spun, mie deja imi ploua-n gura :).
Trebuie neaparat sa incercati aceasta placinta cu iaurt chiar daca nu aveti experienta in bucatarie. Este incredibil de usor de preparat si chiar nu aveti ce sa gresiti la ea!
Ultima reteta video
Balt de tort simplu (pandispan)
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 25/35 cm.
- 1 pachet foi placinta (400 gr)
- 1 kg iaurt simplu
- 8 oua
- 300 gr zahar
- 150 gr stafide
- 50 gr gris
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 50 gr unt
- 70 ml ulei
Am lasat foile de placinta sa se dezghete.
Am pregatit apoi umplutura.
Am mixat ouale cu un praf de sare cat sa se formeze spuma.
Am adaugat zaharul si esenta de vanilie si am mai mixat putin ca sa inceapa zaharul sa se dizolve.
Am adaugat apoi iaurtul si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi si grisul si am mixat.
Aceasta este umplutura pentru placinta cu iaurt si dupa cum vedeti este foarte usor de preparat.
Asamblare placinta cu iaurt
Mai intai numarati foile de placinta pentru ca trebuie sa le impartiti in 3 parti. Daca nu se impart exact lasati stratul de la mijloc cu mai putine foi. Eu am avut 15 foi, cate 5 pentru fiecare strat.
Am topit untul si l-am amestecat cu ulei.
Am uns tava cu acest amestec de unt si ulei (inclusiv partile laterale).
Am asazat in tava primul strat de foi si am uns fiecare foaie cu amestecul de unt si ulei.
Daca foile sunt mai mari decat tava, le indoiti ca sa se potriveasca.
Am pus deoparte 2 polonice de umplutura (pentru deasupra) apoi am impartit umplutura in 2 parti, pentru 2 straturi.
Am turnat primul strat de umplutura peste primul strat de foi si deasupra am presarat junatate din cantitatea de stafide.
Am asezat apoi al doilea strat de foi, fiecare foaie unsa cu amestecul de unt si ulei.
A urmat al doilea strat de umplutura peste care am presarat restul de stafide.
Am asezat apoi si ultimul strat de foi, fiecare foaie fiind unsa cu amestecul de unt si ulei.
Am turnat deasupra cele 2 polonice de umplutura pastrate.
Acum urmeaza partea cea mai grea a retetei: lasati placinta cu iaurt sa se raceasca complet. Cred ca solutia ar fi sa plecati de acasa pentru ca placinta miroase atat de bine incat va va fi foarte greu sa rezistati :).
Portionati apoi placinta, pudrati cu zahar si serviti.
Spor la gatit si pofta buna!
Noua ne plac foarte mult placintele, indiferent de umplutura, dulce sau sarata. Este adevarat ca sotul meu prefera mai degraba placintele sarate, cum ar fi placinta cu branza sarata sau placinta cu carne iar eu prefer placintele dulci, cum ar fi placinta cu mere sau placinta cu branza dulce si stafide. Dar nu-i motiv de suparare pentru ca eu fac des placinta, cand dulce, cand sarata, ca sa fie toata lumea fericita.
De data aceasta am pregatit aceasta minunata placinta cu iaurt, absolut delicioasa si aromata.
Desi prefer foile de placinta de casa pentru ca sunt mult mai gustoase decat cele din comert, am ales totusi foile din comert pentru a prepara aceasta placinta cu iaurt. Timpul de preparare se scurteaza cu aproximativ 30 de minute si cand esti in criza de timp aceste 30 de minute sunt foarte valoroase.
Avand deci foile de placinta gata preparate, tot ce am avut de facut a fost sa prepar umplutura si sa asamblez placinta, adica o treaba de vreo 15 minute.
Eu am adaugat stafide la placinta mea cu iaurt dar daca nu va plac le puteti inlocui cu visine, cirese, caise sau orice alte fructe va sunt pe plac.
Acum dati-mi voie sa va spun si care-i partea complicata la aceasta placinta cu iaurt. Imediat dupa coacere este destul de moale si trebuie sa o lasati sa se raceasca macar cat sa ajunga la temperatura camerei. Dar cand placinta cu iaurt miroase atat de bine, sa astepti o ora - doua este cumplit de greu.
Noi nu am rezistat mai mult de 10 minute :).
Ce sa va mai spun, mie deja imi ploua-n gura :).
Trebuie neaparat sa incercati aceasta placinta cu iaurt chiar daca nu aveti experienta in bucatarie. Este incredibil de usor de preparat si chiar nu aveti ce sa gresiti la ea!
Ultima reteta video
Balt de tort simplu (pandispan)
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 25/35 cm.
Ingrediente necesare pentru a prepara placinta cu iaurt:
- 1 pachet foi placinta (400 gr)
- 1 kg iaurt simplu
- 8 oua
- 300 gr zahar
- 150 gr stafide
- 50 gr gris
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 50 gr unt
- 70 ml ulei
Instrumente utile:
Mixer de mana TEFAL Prep'Mix HT450B38, 450W, 5 trepte viteza, functie Turbo, set 2 teluri, 2 carlige, alb&gri
Mod de preparare placinta cu iaurt
Am lasat foile de placinta sa se dezghete.
Am pregatit apoi umplutura.
Am mixat ouale cu un praf de sare cat sa se formeze spuma.
Am adaugat zaharul si esenta de vanilie si am mai mixat putin ca sa inceapa zaharul sa se dizolve.
Am adaugat apoi iaurtul si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi si grisul si am mixat.
Aceasta este umplutura pentru placinta cu iaurt si dupa cum vedeti este foarte usor de preparat.
Asamblare placinta cu iaurt
Mai intai numarati foile de placinta pentru ca trebuie sa le impartiti in 3 parti. Daca nu se impart exact lasati stratul de la mijloc cu mai putine foi. Eu am avut 15 foi, cate 5 pentru fiecare strat.
Am topit untul si l-am amestecat cu ulei.
Am uns tava cu acest amestec de unt si ulei (inclusiv partile laterale).
Am asazat in tava primul strat de foi si am uns fiecare foaie cu amestecul de unt si ulei.
Daca foile sunt mai mari decat tava, le indoiti ca sa se potriveasca.
Am pus deoparte 2 polonice de umplutura (pentru deasupra) apoi am impartit umplutura in 2 parti, pentru 2 straturi.
Am turnat primul strat de umplutura peste primul strat de foi si deasupra am presarat junatate din cantitatea de stafide.
Am asezat apoi al doilea strat de foi, fiecare foaie unsa cu amestecul de unt si ulei.
A urmat al doilea strat de umplutura peste care am presarat restul de stafide.
Am asezat apoi si ultimul strat de foi, fiecare foaie fiind unsa cu amestecul de unt si ulei.
Am turnat deasupra cele 2 polonice de umplutura pastrate.
Am pus apoi placinta cu iaurt in cuptorul preincalzit (170° C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 45 de minute.
Acum urmeaza partea cea mai grea a retetei: lasati placinta cu iaurt sa se raceasca complet. Cred ca solutia ar fi sa plecati de acasa pentru ca placinta miroase atat de bine incat va va fi foarte greu sa rezistati :).
Portionati apoi placinta, pudrati cu zahar si serviti.
Spor la gatit si pofta buna!
4 comentarii
Am facut si eu placinta cu iaurt pentru prima data. Delicioasa!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut placinta cu iaurt! Este, intr-adevar, super delicioasa :)
ȘtergereArata foarte bine! Trebuie testata aceasta placinta cu iaurt! Plus ca pare si usor de facut.
RăspundețiȘtergereAsa este :)
Ștergere