CHEESECAKE BROWNIES (NEGRESA CU CREMA DE BRANZA) - RETETA VIDEO

decembrie 16, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, aceasta negresa cu crema de branza (cheesecake brownies) este une dintre cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Este o combinatie irezistibila de negresa densa, ciocolatoasa, si crema de branza fina, delicata si aromata. Este o prajitura care va fi indragita si de iubitorii de ciocolata dar si de iubitorii de cheesecake, este practic o prajitura pe toate gusturile!
Cheesecake brownies este cu siguranta o prajitura care merita incercata! Este si foarte usor de preparat, tot ce avem de facut este sa amstecam cateva ingrediente si sa punem tava in cuptor.
Si daca tot a venit vorba de ingrediente, as vrea sa fac cateva precizari. Va recomand sa folositi o ciocolata neagra de calitate, macar de 50%. Ciocolata este unul dintre ingredientele principale in aceasta reteta de cheesecake brownies si nu trebuie sa faceti rabat la calitate.




In ceea ce priveste crema de branza, va recomabd o crema de branza mai grasa. Eu am folosit o crema de branza cu un continut redus de grasime. Stratul de crema de branza a fost mai fluid decat cel de negresa si a fost mai greu de realizat modelul marmorat. Daca folositi insa o crema de branza mai grasa stratul de crema de branza va fi mai dens si va fi mai usor de realizat modelul marmorat.


Daca tot a venit vorba de modelul marmorat al acestor cheesecake brownies, sa va spun si cum se realizeaza. Avem de preparat 2 compozitii: una de negresa, cealalta de cheesecake. Ambele compozitii sunt foarte usor de preparat, trebuie doar sa combinati cateva ingrediente.
Turnam apoi compozitia de negresa in tava dar punem deoparte cam 2 linguri. Peste compozitia de negresa turnam compozitia de cheesecake iar deasupra imprastiem restul din compozitia de negresa. Folosim apoi un cutit sau o furculita pentru a crea un model marmorat. Este foarte usor!
Dupa ce ati preparat aceasta delicioasa negresa cu crema de branza trebuie sa o lasati sa se raceasca complet, chiar sa o tineti cateva ore la frigider inainte de a o taia. Este o prajitura umeda si moale si se taie mai frumos daca este rece.
Cheesecake brownies a devenit una dintre preferatele mele si v-o recomand cu drag. Este usor de preparat, este aspectuoasa si va asigur ca va avea mare succes!

Va mai recomand
- Negresa
- Prajitura tavalita cu cocos
- Tort kinder pingui
- Fursecuri crapate cu ciocolata (Chocolate crinkle cookies)
- Prajitura Carpati

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara cheesecake brownies - Negresa cu crema de branza (pentru o tava de 27/17 cm)


Pentru stratul de negresa
- 115 gr unt
- 230 gr ciocolata neagra
- 250 gr zahar tos
- 3 oua
- 95 gr faina
- un praf de sare
- 1 lingura esenta de vanilie

Pentru stratul de cheesecake
- 200 gr crema de branza
- 50 gr zahar tos
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie





Mod de preparare cheesecake brownies (Negresa cu crema de branza)


Reteta video (CC - Subtitrare in limba romana)


Trebuie sa preparam mai intai compozitia de negresa.
Am pus intr-un bol termorezistent ciocolata rupta bucatele si untul. Ciocolata si untul se pot topi la microunde sau folosind metoda bain-marie.
Daca doriti sa folositi metoda bain-marie asezati bolul cu ciocolata si unt intr-un alt vas plin cam pe jumatate cu apa, astfel incat bolul cu ciocolata sa nu atinga apa. Asezati cele doua vase pe aragaz, la foc potrivit, si tineti pana cand se topeste ciocolata.
Am lasat amestecul de ciocolata si unt sa se raceasca cat sa ajunga la temperatura camerei.
Am adaugat apoi zaharul si am mixat pentru incorporare.
Am adaugat ouale, unul cate unul, si am mixat dupa fiecare. Am adaugat si esenta de vanilie.
Am adaugat apoi faina amestecata cu un praf de sare si am incorporat-o usor cu o spatula.
Am pus separat cam 2 linguri din compozitia de negresa si am lasat-o deoparte pentru moment.
Am preparat apoi compozitia pentru cheesecake.
Am pus intr-un bol crema de branza si zaharul. Am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa.
Am adaugat apoi oul si esenta de vanilie si am mixat.





Asamblare cheesecake brownies
Am turnat compozitia de negresa in tava tapetata cu hartie de copt.
Peste stratul de negresa am turnat compozitia de cheesecake.
Deasupra am imprastiat restul de aluat de negresa (cele 2 linguri puse deoparte). Am folosit apoi un cutit pentru a crea modelul marmorat.
Am pus tava in cuptorul preincalzit (180 °C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30-35 de minute.
Dupa cum va spuneam cheesecake brownies este o prajitura umeda si destul de moale dar care se mai intareste pe masura ce se raceste. Va trebui deci sa o lasati sa se raceasca complet, chiar sa o tineti cateva ore la frigider ca sa se taie frumos.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...