RULADA DE PORC CU CIUPERCI SI CASCAVAL

decembrie 23, 2018


Eu fac friptura de porc foarte des pentru ca este preferata baietilor mei. Recunosc ca de cele mai multe ori aleg cea mai simpla reteta de friptura de porc: friptura de porc la tava cu vin rosu si usturoi. Este frageda, aromata, usor de preparat, este foarte buna si reincalzita si merge cu orice garnitura. Fac o tava mare de friptura si ne ajunge cateva zile :).
De sarbatori insa vreau ceva mai deosebit, dar sa ramana totusi usor de preparat :). Asa ca am preparat o rulada de porc umpluta cu ciuperci si cascaval. Este aspectuoasa si poate fi asezata cu incredere pe orice masa festiva pentru ca sigur va fi admirata de toata lumea. Este insa si usor de preparat in cantitate mai mica sau mai mare, dupa preferinta. Partea cea mai grea pentru mine a fost sa leg aceasta rulada de carne. Daca as fi filmat ar fi iesit un clip super amuzant :). Dar, daca dam deoparte partea cu legat degetele de rulada, lucrurile sunt chiar simple.




Pentru umplutura am folosit ciuperci champignon proaspete care, dupa cum stiti, contin foarte multa apa. Trebuie neaparat gatite pana se evapora toata apa, altfel veti obtine un fel de tocanita de ciuperci cu carne de porc. Este buna si tocanita, dar obiectul muncii noastre in acest moment este o rulada de porc umpluta cu ciuperci si cascaval.
In ceea ce priveste carnea, va recomand sa alegeti o bucata cat mai patrata pe care o feliati, dar nu complet, lasati in capat cam 1.5-2 cm, astfel incat sa puteti deschide bucata de carne ca pe o carte. Vedeti ce comparatie frumoasa am gasit? :)
Carnea trebuie batuta putin cu ciocanul de carne, nu foarte mult, doar cat sa ne fie mai usor sa rulam.
Puteti servi aceasta delicioasa rulada de porc umpluta cu ciuperci si cascaval alaturi de garnitura preferata sau salata. Merge foarte bine cu piure de cartofi, orez sau cartofi la cuptor. Daca mai aveti loc in tava, va recomand sa puneti si cativa cartofi pentru ca ies super deliciosi!

Pentru garnitura va recomand:
- Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi
- Cartofi la cuptor cu lamaie (Cartofi grecesti cu lamaie)
- Salata de orez
- Cartofi crocanti la cuptor
- Salata Coleslaw


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta rulada de porc cu ciuperci si cascaval:


- 2.3-2.5 kg pulpa de porc dezosata
- 150 gr cascaval
- 700 gr ciuperci champignon proaspete
- 1 ceapa
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 4 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper si cimbru uscat dupa gust

Mai aveti nevoie de sfoara alimentara si ulei pentru prajit rulada.




Mod de preparare reteta rulada de porc cu ciuperci si cascaval:


Am preparat mai intai ciupercile.
Am spalat ciupercile si le-am tocat marunt. Le-am pus deoparte.
Am tocat marunt ceapa si am pus-o la calit intr-o tigaie incapatoare cu 2-3 linguri de ulei. Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand ceapa a devenit translucida. Am adaugat apoi ciupercile tocate si am tinut in continuare pe foc, amestecand ocazional, pana cand s-a evaporat toata apa lasata de ciuperci. Mai spre sfarsit am asezonat cu sare si piper si am adaugat usturoiul zdrobit. Dupa ce am oprit focul am adaugat si patrunjelul tocat.


Am lasat ciupercile sa se raceasca si, intre timp, am pregatit carnea de porc.
Am asezat bucata de carne pe suprafata de lucru si, cu ajutorul unui cutit lung, am taiat-o in 2 felii, dar nu am taiat pana la capat. M-am oprit cam la 1.5-2 cm de margine. Avem o singura bucata de carne pe care o putem deschide ca pe o carte.
Am batut carnea bine pe ambele parti cu ciocanul de carne. In acest fel carnea se fragezeste dar se si intinde si va fi mai usor de rulat. Am presarat sare si piper.



Pe bucata de carne astfel pregatita am asezat ciupercile si am presarat cascaval ras.
Am rulat apoi carnea cat de strans am putut. Rulada astfel formata am legat-o strans cu sfoara alimentara cam din 2 in 2 cm. Aveti grija sa legati bine si capetele, altfel cascavalul va curge in tava.
Acum trebuie sa prajim putin rulada astfel incat sa se formeze o crusta la suprafata care sa mentina sucurile in interior. Daca sariti aceasta etapa veti obtine o friptura ceva mai uscata.
Dat fiind faptul ca avem de prajit o bucata maricica de carne, am decis sa o prajesc intr-o tava pe care am asezat-o pe aragaz. Rulada de porc trebuie prajita pe toate partile pana se formeaza o crusta usor rumenita.


Am mutat rulada de porc cu ciuperci si cascaval in tava de cuptor, am stropit-o cu uleiul in care am prajit-o si am asezonat-o cu sare, piper si cimbru uscat. Daca aveti loc in tava, puteti pune cativa cartofi si morcovi pentru ca vor avea un gust minunat.
Am pus apoi rulada de porc cu ciuperci si cascaval in cuptorul preincalzit (190 grade C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 1.5-2 ore. In acest timp trebuie sa mai stropiti rulada din cand in cand cu sosul format in tava.


Serviti rulada de porc cu ciuperci si cascaval calda, alaturi de garnitura preferata.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...