BURRITO CU CARNE DE VITA (RETETA VIDEO)

noiembrie 21, 2020


English recipe here


Dragii mei, daca sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai gatiti, va recomand un burrito cu carne de vita. Este foarte gustos, satios dar si usor de preparat si poate fi adaptat astfel incat sa fie pe placul tuturor.

Ce este un burrito

Burrito este un preparat mexican, un fel de sandvis rulat din lipie cu diverse umpluturi. Este foarte popular burrito-ul umplut cu carne de pui, de vita sau de porc. Pe langa carne, burrito-ul mai contine orez fiert, fasole boabe, legume proaspete cum ar fi salata, rosii sau castraveti, dar si cascaval. Puteti sa mai adaugati porumb, ceapa, muraturi sau orice altceva va este pe plac.



Se poate folosi carne tocata si gatita in prealabil, dar si carne facuta la gratar sau la tigaie. Daca aveti resturi de friptura prin frigider, le puteti utiliza pentru a prepara un delicios burrito.

Puteti incerca si un burrito vegetarian. Puteti incerca o combinatie de ciuperci sau vinete la gratar cu multe legume proapete.


Cum se impacheteaza un burrito

Este destul de simplu: se pune umplutura in mijloc, se aduc capetele peste umplutura, apoi partile laterale. Ca sa stea impachetat, puteti sa il impachetati in folie de aluminiu sau sa-l rumeniti la tigaie 1-2 minute pe fiecare parte. Va sta mai cumintel 😀

Cum se serveste burrito

Burrito-ul se serveste ca atare, cu sos sau cu smantana sau alaturi de salata preferata. Daca ii intrebati pe ai mei, va vor spune ca e nevoie si de niste cartofi prajiti alaturi. Va recomand macar un sos sau putina smantana pentru ca umplutura trebuie sa fie destul de uscata pentru a se impacheta frumos burrito-ul.



Va mai recomand

Shaorma cu pui si tzatiki
Bifteki (chiftele grecesti umplute cu branza)
Tacos cu carne de vita
Empanadas cu carne
Vinete umplute cu carne tocata


Ingrediente necesare pentru a prepara burrito

- 6 lipii

Pentru umplutura:

- 500 gr carne tocata de vita
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 2 linguri pasta de tomate
- 800 gr (1 conserva) fasole rosie conservata
- sare, piper macinat si cimbru uscat dupa gust
- 1/2 ceasca orez (aprox 90-100 gr)
- 2-3 cani apa (cana de 240 ml)
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 250 gr cascaval ras

Sos, topping: smantana, iaurt grecesc, ketchup, sos de mustar

Mod de preparare burrito cu carne de vita


Am pus intr-o togaie incapatoare uleiul si ceapa tocata. Am pus apoi tigaia pe aragaz. Am tinut la foc potrivit, amestescand ocazional, pana cand ceapa a devenit translucida. Am adaugat apoi carnea tocata si am amestecat. Am asezonat cu sare, piper si cimbru si am tinut in continuare pe foc, amestecand constant, pana cand carnea si-a schimbat culoarea. Am adaugat apoi pasta de tomate si am amestecat bine. Am adaugat si fasolea, clatita cu apa rece si scursa, si 2 cani de apa. Am tinut in continuare pe foc, amestecand din cand in cand, pana a fost orezul fiert. Puteti sa mai adaugati apa daca vedeti ca scade si orezul inca nu este fiert. Adaugati apa cate putin, nu adaugati prea multa deodata pentru ca umplutura trebuie sa fie mai uscata. Eu am avut nevoie de 3 cani de apa.
Cu putin timp inainte de a opri focul, am adaugat si usturoiul zdrobit.
Dupa ce am oprit focul, am adaugat si patrunjelul tocat si am amestecat bine.


Cum se asambleaza burrito

Am asezat o lipie pe o farfurie. Am presarat in mijloc cascaval ras. Peste cascavalul ras am asezat 3 linguri de umplutura iar deasupra am mai presarat putin cascaval ras. Am impaturit apoi lipia: mai intai capetele sus-jos aduse peste umplutura, apoi lateralele.
Se procedeaza la fel cu celelalte lipii.
Ca sa stea burrito-ul impachetat, puteti sa-l rumeniti putin la tigaie, fara ulei, 1-2 minute pe fiecare parte.
Burrito se serveste cald, cu putina smantana sau iaurt grecesc, cu sosul preferat sau alaturi de o salata de sezon.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...