SALATA DE LINTE CU DOVLECEI

aprilie 06, 2021


Dragilor, aceasta salata de linte cu dovlecei este o optiune excelenta pentru zilele de post! Este foarte gustoasa, hranitoare si usor de preparat cu ingrediente putine si la-ndemana. Dovleceii prajiti au o savoare deosebita si nu veti simti lipsa carnii, promit! 😉 


Trebuie neaparat sa salvati aceasta reteta pentru zilele cand veti avea pofta de o salata de legume usoara dar satioasa.


Mai multe salate de legume

Salata cu naut
Salata Tabbouleh
Salata de orez cu ciuperci
Ciuperci marinate
Salata de orez

Ce este lintea

Lintea este foarte asemanatoare la gust cu fasolea, dar are marele beneficiu ca fierbe mult mai repede si nici nu trebuie tinuta la inmuiat peste noapte. Are un continut ridicat de fibre, proteine si minerale si un continut redus de grasimi. Iata, deci, ca lintea este si foarte sanatoasa si este indicat sa o includem in dieta, si nu doar atunci cand tinem post. Cu linte putem prepara nu doar salate, ci si supe, ciorbe si tocanite, chiftelute, chiar si pasta vegetala tartinabila.


Ce ingrediente folosim pentru salata de linte cu dovlecei


Stiti de ce-mi plac mie salatele? Pentru ca poti pune in ele orice iti place. Cel mai mult imi place sa combin leguminoase sau cartofi cu legume proaspete, gen rosii, ceapa verde, castraveti etc. De curand am inceput sa pun in salate si dovlecei prajiti pentru ca am observat ca au gust de carne la gratar. Sotul meu este carnivor inversunat si trebuie pacalit cumva 😁

Dar sa revenim la salata noastra cu linte si dovlecei. Pe langa ingredientele din lista, puteti sa mai adaugati castravete, ardei gras sau kapia, masline sau orice va este pe plac. Daca nu tineti post, puteti imbogati aceasta salata cu piept de pui la gratar, branza, oua sau sunca.

Va recomand cu drag aceasta reteta de salata de linte cu dovlecei! Este absolut minunata, va va placea cu siguranta!


Mai multe retete de post

Tocanita de ciuperci cu masline
Cornulete fragede cu bors
Chiftele de ciuperci cu cartofi
Prajitura cu morcovi
Paste cu legume mexicane

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de linte cu dovlecei


- 500 gr linte verde
- 1 kg dovlecei
- 1 legatura de ceapa verde
- 350 gr rosii cherry
- 1 legatura de patrunjel
- sare, ulei si suc de lamaie sau otet dupa gust

Mod de preparare reteta Salata de linte cu dovlecei


Am clatit lintea cu apa rece si am pus-o intr-o oala incapatoare. Am turnat apa cat sa fie cam 4-5 cm peste linte. Am adaugat sare, am acoperit cu un capac si am pus oala la fiert, la foc potrivit. Din momentul in care a dat in clocot am mai lasat sa fiarba 20-30 de minute. Va recomand sa verificati lintea din cand in cand pentru ca timpul de fierbere poate sa difere. In felul acesta nu veti avea parte de linte prea fiarta.
Dupa ce a fiert lintea am strecurat-o si am lasat-o sa se raceasca.
In paralel eu am prajit si dovleceii. Ca sa mearga treaba mai repede, am lucrat la doua tigai.


Cum se prajesc dovleceii

Am spalat dovleceii si i-am taiat felii de aproximativ 1 cm grosime. Feliile de dovlecei astfel taitate le-am pus intr-o strecuratoare, am presarat sare si le-am lasat sa stea aproximativ 20-30 de minute pentru a lasa apa. Sa stiti ca mi s-a intamplat de multe ori sa ma grabesc si sa nu mai tin dovleceii cu sare inainte de a-i praji. Nu am sesizat vreo diferenta 😊 Cel putin in acest caz, cand dovleceii vor fi oricum prajiti, cred ca puteti sari etapa cu lasatul la scurs. Va ramane insa o etapa importanta daca doriti sa preparati chiftele sau prajituri cu dovlecei, cand va trebui sa-i sarati, sa-i lasati la scurs si sa ii stoarceti bine.
Dar sa revenim la salata noastra cu linte si dovlecei. Dupa ce au trecut cele 20-30 de minute, am pus dovleceii la prajiti intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei. Am prajiti dovleceii pe ambele parti apoi i-am transferat pe o farfurie si i-am lasat sa se prajeasca complet.


Cum se asambleaza salata cu linte si dovlecei

Dupa ce s-au racit lintea si dovleceii, am putut asambla salata.
Am pus lintea intr-un bol incapator. Am adaugat ceapa verde tocata si dovleceii taiati bucatele potrivite. Am asezonat cu sare, ulei si suc de lamaie (sau otet) si am amestecat bine.
La sfarsit am adaugat si patrunjelul tocat si am amestecat. Rosiile cherry le puteti adauga in salata sau le folositi pentru decor.
Puteti servi imediat aceasta delicioasa salata cu linte si dovlecei, dar va fi mult mai gustoasa daca o tineti 30 de minute la frigider inainte de servire. Este minunata cu paine proaspata de casa!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...