SUPA CREMA DE DOVLEAC SI SFECLA
septembrie 27, 2025Densa, cremoasa si cu o aroma deosebita, supa de dovleac si sfecla este o reteta care chiar merita incercata. Este super gustoasa si usor de preparat dar necesita ceva timp pentru ca trebuie sa coacem legumele. Este adevarat ca puteti fierbe legumele ca sa economisiti timp, dar nu veti obtine acelasi rezultat. Legumele coapte au o savoare aparte, sunt mai dulci si mult mai gustoase decat legumele fierte.
Puteti sa mai adaugati crutoane, iaurt sau branza feta (sau telemea de-a noastra).
Se poate servi si rece aceasta supa, dar parca e mai gustoasa calda.
Mie mi-a placut foarte mult aceasta supa de dovleac si sfecla si v-o recomand cu drag.
Mai multe retete de supa:
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta supa crema de dovleac si sfecla:
- 1 dovleac micut (1 kg)- 1 kg sfecla
- 1 L supa de vita (fierbinte)
- 1 ceapa
- 2-3 linguri de ulei
- 3 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
Instrumente utile:
Mod de preparare reteta supa de dovleac si sfecla:
Am spalat dovleacul si am indepartat codita. Am taiat dovleacul jumatati, l-am curatat de seminte si l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu fata in jos.Am spalat si sfecla, am impachetat-o in foli de aluminiu si am pus-o in tava, alaturi de dovleac.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (200º C ) pentru cuptorul electric timp de aproximativ 35-40 de minute.
E posibil ca dovleacul sa fie gata mai repede. Il verificati intepandu-l cu o furculita: dovleacul este gata cand furculita intra usor. Daca sfecla este prea tare, o mai tineti pana cand furculita intra usor.
Am scos legumele din cuptor si le-am lasat sa se raceasca. Am curatat apoi legumele de coaja si le-am taiat bucati potrivite.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit in 2-3 linguri de ulei. Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand ceapa a devenit translucida. Am adaugat apoi usturoiul tocat marunt si am mai tinut pe foc aproximativ 2 minute.
Am adaugat apoi supa fierbinte, dovleacul si sfecla taiate bucati. Adaugati sare doar daca credeti ca este necesar.
Am lasat supa sa dea in clocot apoi am lasat-o sa fiarba circa 10 minute la foc mic, ca sa se intrepatrunda aromele.
Am luat supa de pe foc si am pasat-o cu ajutorul unui mixer vertical.
Am pus supa inapoi pe foc si am mai lasat-o sa fiarba putin ca sa se ingroase. Daca doriti, puteti adauga si puti unt.
Serviti supa de dovleac si sfecla calda, garnisita cu patrunjel proaspat, cu iaurt, cu branza feta sau cum va place. Mie imi place cu patrunjel si iaurt :).
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii