PAINE DE CASA CU MALAI

iulie 28, 2025

 

Ceva mai dulce decat painea din faina de grau, foarte frageda la interior, dar cu marginile crocante, aceasta paine de casa din malai merge foarte bine alaturi de tocanita preferata, dar si la micul dejun. Unsa cu unt si dulceata de visine deasupra este un adevarat deliciu!
Partea cea mai buna la aceasta reteta de paine de malai este ca se prepara incredibil de usor, in doar cateva minute! Scapati de tot ce inseamna framantat, dospit si faina imprastiata prin toata bucataria.
Tot ce aveti de facut, este sa amestecati cateva ingredient, sa turnati aluatul intr-o tava si sa puneti la cuptor pana se rumeneste.
Aceasta chiar este cea mai usoara reteta de paine iar gustul este unul deosebit!


Iata cateva retete de mancaruri carora le puteti alatura o felie de paine de casa din malai:


- Limba cu masline;
- Fasole cu ciolan;
- Mancare de castraveti murati;
- Stufat cu carne de porc;
- Ciorba cu perisoare.


Acum sa va povestesc putin despre ingrediente.
Pentru a prepara aluatul pentru painea din malai, puteti folosi unt sau ulei. Untul aduce mai multa savoare iar uleiul face ca painea sa fie mai usoara si mai pufoasa. Pentru a obtine atat savoare cat si pufosenie, va recommend sa folositi si unt si ulei.
Unele retete prevad la ingredient lapte batut iar altele lapte dulce. Nu este doar o chestiune de gust, ci si de textura pe care o va avea painea la final. Cu lapte batut, painea de malai va fi mai densa, cu lapte dulce miezul va fi mai usor si mai pufos. Eu am optat pentru lapte dulce.
Dupa cum v-am spus inca de la inceput, aceasta este o reteta de paine de casa ceva mai dulce decat sunteti probabil obisnuiti.
Puteti sa mai reduceti cantitatea de zahar, chiar sa adaugati diferite alte ingrediente, cum ar fi ceapa sau ardei gras, calite in prealabil, branza, masline sau sunca pentru o gustare sarata.
Sau puteti prepara o varianta ceva mai dulce la care sa adaugati fructe uscate, rahat si nuci.
Noua ne-a placut tare mult aceasta paine cu malai, dar am servit-o ca pe o gustare.


Va mai recomand si alte retete de paine de casa:

- Chifle pentru burger;
- Paine de casa cu cartofi;
- Focaccia cu rosii si usturoi;
- Paine fara framantare;
- Paine Naan.


Ingrediente necesare pentru a prepara paine cu malai (pentru o tava de 27/17 cm) :


- 215 gr faina;
- 160 gr malai;
- 50 gr zahar;
- 2 lingurite praf de copt;
- 1/2 lingurita bicarbonate de sodiu alimentar;
- 1/2 lingurita sare;
-1 ou;
- 280 ml lapte dulce;
- 60 gr unt topit;
- 60 ml ulei.

Mod preparare paine de casa cu malai


Am amestecat intr-un bol incapator faina, malaiul, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Intr-un alt bol, am mixat mai intai oul, apoi am adaugat pe rand laptele, uleiul si untul topit, mixand dupa fiecare.
Amestecul de ingrediente lichite l-au turnat in bolul cu amestecul de faina si malai si am amestecat pentru omogenizare.



Aluatul astfel preparat l-am turnat intr-o tava asternuta cu hartie de copt.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 ºC aproximativ 25 minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea).

Am lasat painea cu malai sa se raceasca apoi am taiat-o bucatele.
Tare gustoasa!


Sa aveti spor!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...