SOS DE MUSTAR

iunie 15, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Sosul de mustar este un sos cremos, usor acrisor, foarte gustos si usor de preparat. Este excelent pentru carne la gratar, pentru frigarui, souvlaki, pentru chiftele de carne sau de legume. Il puteti folosi cam la orice.
Pentru a prepara acest sos de mustar eu folosesc supa de legume. Puteti folosi la fel de bine supa de pui sau de vita. Daca nu aveti supa la indemana, o puteti inlocui cu lapte sau pur si simplu cu apa. Puteti adauga si putin vin alb.
Modul de preparare este similar cu modul de preparare al sosului Bechamel: se topeste untul, se adauga faina si se caleste putin, apoi se stinge cu supa.



Sosul de mustar se prepara cu un mustar de calitate, preferabil mustar de Dijon. Daca nu aveti mustar de Dijon in casa, puteti folosi mustarul preferat.
Eu am preparat acest sos de mustar pentru chiftelutele suedeze. Dupa ce am preparat sosul am fiert chiftelutele cateve minute in sos. Au fost absolute delicioase! :)

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta sos de mustar


- 200gr smantana lichida
- 2 linguri de mustar
- 500ml supa de legume (sau pui/vita) fierbinte
- 50gr unt
- 50gr faina
- sare si piper dupa gust



Mod de preparare sos de mustar


Am topit untul intr-o tigaie incapatoare. Am adaugat faina si am tinut in continuare la foc mic 1-2 minute, cat sa se prajeasca usor faina.
Am adaugat supa fierbinte, treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn. Trebuie amestecat bine pentru a obtine o compozitie cremoasa.
Am mai lasat sa fiarba 1-2 minute, cat sa inceapa sosul sa se ingroase. Am adaugat apoi smantana lichida si mustarul. Am asezonat cu sare si piper apoi am amestecat bine.
Am lasat sosul de mustar sa fiarba pana s-a ingrosat. In timp ce fierbe trebuie amestecat des ca sa nu se prinda.
Eu am descoperit ca sosul de mustar este minunat garnisit cu rondele de ceapa verde :)
Sosul de mustar este un sos care se ingroasa si mai mult pe masura ce se raceste. Adica trebuie servit la scurt timp dupa preparare.
Puteti servi sosul de mustar cu o friptura la gratar, cu peste dar este foarte bun si pentru legume.
Va recomand cu drag aceasta reteta de sos de mustar. O veti indragi cu siguranta!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...