CUM NE PROTEJAM DE CORONAVIRUS (COVID-19)

martie 17, 2020



Dragii mei, circula foarte multe informatii pe internet in legatura cu acest subiect si vrem cu totii sa stim cum sa ne protejam pe noi si cum sa ne protejam familia de acest coronavirus.
Am selectat pentru voi cateva informatii si sper sa va fie de folos.
Eu cred ca cel mai bun lucru pe care il putem face in acest moment este sa #stamacasa, dar, daca suntem nevoiti sa iesim, trebuie sa respectam cateva reguli:
Evitam pe cat posibil locurile aglomerate. Se recomanda sa pastram o distanta de cel putin 1 metru fata de celelalte persoane.



Am vazut ca multe farmacii si magazine au luat deja masuri si cozile se formeaza afara. Trebuie sa pastram aceasta distanta de 1 metru chiar si in mijloacele de transport in comun, lucru destul de greu daca este aglomerat. Eu zic sa mergem cat mai mult pe jos, pentru ca mersul pe jos face piciorul frumos si este sanatos :)
Dar de ce este important sa pastram distanta fata de celelalte persoane? Pentru ca atunci cand cineva tuseste sau stranuta imprastie mici picaturi din nas sau din gura care ar putea contine coronavirusul. Daca sunteti prea aproape, puteti inhala aceste picaturi, inclusiv coronavirusul daca persoana respectiva este infectata.
Igiena este foarte importanta in aceasta perioada. Acest virus se gaseste pe suprafetele cu care venim in contact si trebuie sa avem grija sa ne spalam pe maini cat mai des. Cel mai simplu este sa ne spalam pe maini cu apa si sapun, dar, daca nu avem acces la apa, putem folosi o solutie pe baza de alcool.


Trebuie sa evitam sa ne punem mana pe fata, la ochi, la nas sau la gura. Daca am pus mana pe o suprafata contaminata, coronavirusul ajunge pe maini si de pe maini poate ajunge in ochi, nas sau gura. Pe acolo virusul intra in organism si ne imbolnavim.



Trebuie sa avem grija ca atunci cand stranutam sau tusim sa o facem in plica cotului sau intr-o batista de unica folosinta pe care o aruncam. Cand o persoana tuseste sau stranuta picaturile pe care le imprastie pot contine virusul Covid-19.
In unele tari masca este obligatorie, la noi parerile sunt impartite. Daca decideti sa folositi masca, trebuie mai intai sa va spalati pe maini, sa va puneti masca corect (sa nu ramana spatii libere intre masca si fata), si sa nu va tot aranjati masca din 5 in 5 minute pentru ca asta ar insemna sa faceti exact ce nu aveti voie: sa puneti mana neigienizata pe fata...
Daca nu va simtiti bine este important sa stati acasa. Daca aveti febra, tusiti, aveti dificultati de respiratie, trebuie sa mergeti la medic din timp. 

Daca nu stiti ce sa mai gatiti in aceasta perioada, v-am pregatit si o selectie de retete usoare, cu ingrediente putine.

Toate sunt retete simple si usor de preparat cu ingrediente putine si la-ndemana chiar si in aceasta perioada in care nu prea mai gasim nimic prin magazine.



Aveti mai jos si retete de paine de casa


You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...