PULPE DE PUI LA TAVA CU VIN ALB SI USTUROI

mai 08, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Friptura de pui la tava este preferata mea. Imi place si puiul intreg la cuptor, dar nimic nu se compara cu pulpele de pui la tava. Se patrund mai bine, sunt foarte fragede la interior si crocante la exterior... Un adevarat deliciu!
Pulpele de pui la tava se pot prepara in foarte multe feluri, probabil ca fiecare gospodina are o reteta proprie de care este foarte mandra. Mama unge pulpele cu ulei, le condimenteaza bine apoi le pune la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc.
Eu am insa o alta reteta de pulpe de pui la tava, cu vin alb si usturoi. Pulpele de pui ies foarte fragede si suculente, carnea pur si simplu cade de pe oase, si au o aroma deosebita. Ca si condimente, eu folosesc doar sare, piper si cimbru uscat. Puteti insa folosi condimentele preferate, dupa gust.
De ce vin alb? Pentru ca vinul alb merge cel mai bine la carnea de pui.




Mi s-a intamplat sa am in casa doar vin rosu si am dacut friptura de pui si cu vin rosu, dar tot vinul alb este cel mai bun. Vinul rosu il pastrati pentru carnea de porc sau de vita.
Pe langa aroma minunata pe care o da fripturii, vinul are si rolul de a fragezi carnea.
Cu ce putem inlocui vinul?
Putem inlocui vinul cu 1-2 linguri de otet din vin alb sau cu suc de lamaie. Gasiti aici o marinada pentru carnea de pui pe care o puteti folosi la friptura de pui sau la frigarui.
Aceste pulpe pui la tava cu vin alb si usturoi, pe langa faptul ca sunt absolut delicioase, au marele avantaj ca se prepara super usor! Tot ce avem de facut este sa punem pulpele in tava, peste pulpe turnam vinul alb si apa amestecata cu usturoi zdrobit si condimente apoi punem la cuptor. Cat timp stau pulpele de pui la cuptor noi ne putem vedea de alte treburi sau putem prepara garnitura. Sunt alegerea perfecta pentru sarbatori, cand avem musafiri la masa. In plus, merg cu orice garnitura sau cu salata! Sunt excelente cu piure de cartofi :)
Va recomand cu drag aceasta reteta de pulpe de pui la tava cu vin alb si usturoi si astept sa-mi spuneti in comentarii ce garnitura ati pus alaturi.

Va mai recomand:
- Pui pe sticla la cuptor
- Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi
- Cordon Bleu
- Pui Kiev
- Cotlet de porc in crusta de condimente

Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 25/35cm.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta pulpe de pui la tava cu vin alb si usturoi


- 2 kg pulpe de pui
- 300 ml vin alb
- 200 ml apa
- 1 capatana de usturoi
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- 1 lingurita de sare (sau dupa gust)
- 1 lingurita de cimbru uscat



Mod de preparare reteta reteta pulpe de pui la tava cu vin alb si usturoi


Am amestecat intr-un bol apa cu sare, piper, cimbru si usturoi zdrobit. Am pus bolul deoparte.


Am clatit pulpele de pui cu apa rece si le-am pus in tava. Eu prefer sa folosesc o tava antiaderenta, dar merge orice fel de tava.
Peste pulpele de pui am turnat 300ml vin alb (un pahar mare).
Am turnat apoi si amestecul de apa, condimente si usturoi.


Am acoperit tava cu folie de aluminiu. Am pus apoi tava cu pulpe de pui in cuptorul preincalzit
(190º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 50 de minute.
Am indepartat apoi folia si am tinut in continuare la cuptor ( tot la 190º C) inca 50 de minute.



Vom coace deci in 2 etape: prima data cu folie deasupra iar a doua oara fara folie ca sa se rumeneasca pulpele de pui. Timpul de coacere poate fi ajustat dupa gust, adica in functie de cat de rumenite doriti sa fie pulpele.


Serviti pulpele de pui calde, alaturi de garnitura preferata sau salata.

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...