CREMA DE UNT CU CACAO PENTRU TORTURI SI PRAJITURI (RETETA VIDEO)

iunie 02, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Densa, cremoasa, super delicioasa si gata in cateva minute, aceasta crema de unt cu cacao este alegerea perfecta pentru torturi si prajituri! Trebuie neaparat sa testati aceasta reteta simpla si rapida si va asigur ca va deveni una dintre preferatele voastre!
Aceasta crema de unt cu cacao pentru torturi si prajituri a fost prima crema pe care am invatat sa o prepar. Eram in clasa a 7-a si aveam ore de gastronomie. La una dintre aceste ore am invatat sa facem tort de biscuiti cu crema de unt si cacao. Mmmm, a fost super delicios!
Aceasta crema de unt cu cacao este incredibil de usor de preparat cu doar 3 ingrediente pe care le gasim tot timpul in bucatarie. Putem prepara aceasta crema minunata doar cu unt, cacao si zahar pudra. Este foarte aromata si fara esente iar laptele sau frisca le putem inlocui cu apa. Deci ne descurcam cu doar 3 ingrediente!


Exista insa si cateva reguli care trebuie respectate pentru a obtine o crema de unt cu cacao densa si cremoasa:
1. Trebuie neaparat sa folositi unt de 82% grasime! Daca incercati sa preparati aceasta crema folosind unt cu continut redus de grasime, mai mult ca sigur vi se va taia!
2. Nu exagerati cu mixatul! Daca mixati prea mult exista riscul sa vi se taie crema.
3. Puteti ajusta consistenta adaugand mai mult zahar pudra sau mai multe lichide, dupa preferinta
4. Daca doriti o crema de prajituri cu gust intens, puteti inlocui laptele sau frisca lichida cu cafea.
Daca totusi vi se intampla sa vi se taie crema de unt, sa stiti ca se poate repara :). Cum va dati seama ca vi s-a taiat crema? Este simplu: practic se separa in 2 parti, o parte solida si o parte lichida.

Cum se repara crema de unt taiata:
1. In primul rand incercati sa mixati la viteza mare timp de 1-3 minute.
2. Toate ingredientele ar trebui sa fie la temperatura camerei. Daca nu sunt, incercati una dintre urmatoarele variante:
- Daca ingredientele sunt reci, puneti crema deasupra unui bol cu apa fierbinte ca sa se mai incalzeasca.
- Daca ingredientele sunt prea calde, puneti crema in congelator 2-3 minute.
Mixati timp de 1-3 minute
3. Daca primele 2 nu au functionat, adaugati niste ciocolata topita (la temperatura camerei). Ar trebui sa lege crema.

Ultima reteta video

Cremsnit cu crema de vanilie si frisca




Va mai recomand:
- Crema de ciocolata pentru torturi si prajituri
- Ganache de ciocolata
- Crema de caramel pentru torturi si prajituri
- Glazura de cacao
- Crema de vanilie pentru torturi si prajituri

Daca doriti sa preparati un tort, gasiti pe blog si retete pentru blat:
- Blat de tort simplu
- Blat de tort cu cacao

Ustensile necesare:
- Mixer de mana Hausberg



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta Crema de unt cu cacao pentru torturi si prajituri


- 230 gr unt de 82% (la temperatura camerei)
- 420 gr zahar pudra
- 45 gr cacao
- 45 ml lapte sau frisca lichida
- esenta de vanilie sau rom

Nota: Cantitatea de crema obtinuta din ingredientele de mai sus este suficienta pentru un tort de 20 cm (2 straturi de crema + ornat)

Mod de preparare reteta Crema de unt cu cacao pentru torturi si prajituri

Reteta video (CC  - subtitrare in limba romana)


Am pus untul intr-un bol. Atentie, untul trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei! Am mixat pana a devenit cremos (cam 2 minute).
Am adaugat cam 1/3 din zaharul pudra si am mixat pentru incorporare. Am adaugat apoi inca 1/3 din cantitatea de zahar pudra si am mixat.
Am adaugat esenta de vanilie (sau rom ) si am mixat. Am adaugat apoi si restul de zahar pudra si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat 3 linguri de lapte (sau frisca lichida). Puteti ajusta cantitatea de lapte/ frisca lichida in functie de consistenta pe care doriti sa o aiba crema de unt cu cacao.
Am adaugat apoi si cacaoa si am mixat pentru a o incorpora.
Am continuat sa mixez la viteza mare timp de aproximativ 2 minute. Aveti grija sa nu exagerati cu mixatul, altfel riscati sa vi se taie crema!



La sfarsit puteti ajusta consistenta cremei: Daca este prea moale puteti sa mai adaugati zahar pudra (pana la 100 gr), iar daca este prea densa, puteti sa mai adaugati lichid (lapte sau frisca lichida), cate o lingura, pana ajungeti la consistenta dorita.
Crema de unt cu cacao se foloseste la temperatura camerei.
Se poate pastra la frigider maxim o saptamana iar la congelator pana la 3 luni. Crema de unt cu cacao tinuta la congelator se dezgheata in frigider apoi se mixeaza cateva secunde pentru a redeveni cremoasa.

Crema de unt cu cacao pentru torturi si prajituri

Spor la gatit si la prajiturit si pofta buna!
Voi la ce ati folosit crema de unt? Astept sa-mi scrieti in comentarii ce prajituri sau torturi delicioase ati preparat cu ea. 

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Chiar cautam o reteta usoara de crema pentru tort. Multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Drept multumire asteptam o felie de tort cu ciocolata :)

      Ștergere

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...