CE PROVIZII NE FACEM PENTRU PERIOADA IN CARE #STAMACASA

martie 16, 2020


Dragii mei, trecem printr-o perioada dificila in care cel mai bun lucru pe care putem sa il facem este sa stam acasa si cred ca teama de izolare este mai mare decat teama de a ne molipsi de acest temut coronavirus. Se iau masuri drastice dar acest lucru se intampla pentru a impiedica raspandirea virusului. In aceste conditii este important sa ne pastram calmul si sa intelegem ca solutia nu este sa cumparam 3 sferturi din Kaufland, dar niste provizii tot este bine sa avem, macar pentru cateva zile. Ideal ar fi sa avem provizii pentru 2 saptamani, dar acest lucru pentru mine ar insemna sa cumpar cam juma' de Lidl... Am de hranit 3 barbati si 2 motani :)



Cand va decideti sa va faceti niste stocuri, trebuie mai intai sa identificati ce necesitati aveti si sa va faceti o lista de cumparaturi in functie de aceste necesitati pentru cateva zile. Nu ne pregatim pentru sfarsitul lumii! Chiar daca intram in carantina, se vor gasi solutii.
Eu obisnuiam sa fac cumparaturi in fiecare zi, chiar si de mai multe ori pe zi :). In aceasta perioada de pandemie de coronavirus am decis sa iasa la cumparaturi o singura persoana la 2-3 zile.
Paine nu mai cumpar, o fac acasa. Am pus pe lista faina (3 sau 4 kg, nu mai tin minte) si drojdie. Nu facem paine pentru tot cartierul, deci nu cumparam cu baxul.

Gasiti aici retete de paine de casa
O masina de facut paine poate fi foarte utile in aceasta perioada. Va recomand:


Masina de Paine Hausberg HB 7530 A, 600 W, 1000 g, 19 programe, Alb

Foarte util ar fi si un  Aparat de facut taitei sau paste, inox alimentar, 3 tipuri de paste, Argintiu

Daca nu stiti sa faceti paine, puteti lua malai, pentru mamaliga.

Mai avem nevoie de ulei si alte produse neperisabile cum ar fi: bulion, paste, orez, gris, cartofi, fasole uscata, naut sau linte. Si in acest caz vom cumpara cate 1 pachet din fiecare sau 2 dintr-o anumita categorie daca stim ca folosim mai mult acel produs.



Vom mai lua si niste conserve pentru ca au termen lung de valabilitate. Va recomand conservele cu ton pentru ca le puteti folosi pentru paste, salate sau chiftele.
Ne mai trebuie si niste carne, care se poate pastra la congelator, si niste legume congelate pe care le putem folosi la supe sau tocanite.

Daca aveti copii va mai trebuie si biscuiti, covrigei, dulciuri si alte chestii pe care ei le rontaie toata ziua.

Fructe si legume proaspete in cantitati obisnuite.
Daca aveti mai multe produse proaspete, va fi foarte util un Aparat de vidat Gorenje VS120W, 120 W, Alb

Este vorba de niste cumparaturi pe care le facem de obicei inainte de sarbatori cand asteptam si ceva musafiri. Nu este cazul sa exageram.

V-am pregatit si o selectie de retete mai usurele, cu ingrediente putine


Pe langa produsele alimentare, trebuie sa avem grija sa luam si produse pentru igiena. Nu este chiar cea mai buna perioada sa ramanem fara sapun in casa...


La capitolul produse de igiena si curatenie avem nevoie de sapun, dezinfectant, clor, servetele de unica folosinta si ce altceva stiti ca va mai trebuie.
Si nu uitati ca nu ne izolam pe o insula pustie! Vom fi inconjurati de oameni si o parte din ei chiar sunt dispusi sa ajute!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...