TORT RAFFAELLO FARA COACERE - RETETA VIDEO

martie 04, 2023



Tortul Raffaello fără coacere este fin, delicat, absolut delicios și incredibil de ușor de preparat cu doar câteva ingrediente. In plus, nu necesită coacere, astfel că nu vom incarca inutil factura de gaze sau curent.
Tortul Raffaello fără coacere se prepara cu pișcoturi însiropate și crema de ciocolată albă și se decorează cu fulgi de cocos și bomboane Raffaello.

Ce ingrediente ne trebuie pentru prepararea Tortului Raffaello fără coacere

Pentru blatul acestui tort am folosit 36 de pișcoturi. Numărul acestora poate sa difere in funcție de dimensiunea și forma platoului, așa că vă recomand să cumpărați ceva mai multe.
Siropul tortului Raffaello este preparat din lapte și zahăr, cu adaos de esența de vanilie pentru un plus de gust.
Pentru crema de ciocolata alba aveți nevoie doar de doua ingrediente: frișcă lichidă și ciocolată albă. Eu adaug și esența de vanilie, că sa fie mai aromata.



Nouă ne-a plăcut tare mult acest tort Raffaello fără coacere, iar eu am fost încântată cat de ușor a fost de preparat 😉. Este potrivit pentru orice ocazie și îl puteți prepara și cu alte tipuri de cremă.


Ingrediente necesare pentru a prepara Tortul Raffaello fără coacere

Pentru blat:
- aproximativ 40 de pișcoturi
Pentru sirop:
- 250 ml lapte
- 5-6 linguri de zahar
- esența de vanilie
Pentru crema de ciocolata alba
- 500 ml frișcă lichidă
- 600 Gr ciocolată albă
- esență de vanilie
Pentru decor:
- 100 Gr fulgi de cocos
- bomboane Raffaello


Mod de preparare Tort Raffaello fără coacere


Fiind un tort fara coacere, cu blat din pișcoturi, cel mai mult durează sa preparam crema, așa că vom începe cu aceasta.

Prepararea cremei pentru Tortul Raffaello

Am rupt ciocolata bucatele și am pus-o într-o crăticioară. Separat am incalzit frișca lichidă cat sa dea într-un clocot. Am turnat apoi frișca lichidă fierbinte peste ciocolata, am acoperit cu un capac și am lăsat să stea aproximativ 10-15 minute, sau până când se topește ciocolata.
După ce s-a topit ciocolata, am amestecat până am obținut o compoziție omogenă, am adăugat esența de vanilie și am lăsat să se răcească la temperatura camerei. Am pus apoi crema de ciocolata alba ăla frigider unde trebuie sa stea minim 6-8 ore, cel mai bine este sa o lăsați peste noapte.
După ce s-a întărit crema, am scos-o din frigider si am mixat-o până a devenit pufoasa.

Cum se prepara siropul pentru Tortul Raffaello

Cat timp crema de ciocolată sta la frigider, putem prepara siropul. Am pus laptele și zahărul într-un ibric, pe aragaz. Am ținut la foc mic, amestecând din când în când, până s-a dizolvat zaharul. Am luat apoi siropul de pe foc, am adăugat esență de vanilie și am lăsat să se răcească.

Asamblarea tortului Raffaello

Am turnat siropul într-un bol. Am luat cate un piscot, l-am înmuiat rapid in sirop apoi l-am așezat pe un platou.
Peste primul strat de pișcoturi am întins uniform aproximativ 1/3 din cantitatea de crema de ciocolata.
Am continuat cu al doilea strat de pișcoturi însiropate, apoi al doilea strat de crema de ciocolată și, la final al treilea strat de pișcoturi însiropate.
Tortul astfel asamblat l-am îmbrăcat în crema de ciocolata.
Pentru decor am folosit fulgi de cocos și bomboane Raffaello. Partea cu fulgii de cocos nu-mi place deloc, i-am împrăștiat prin toată bucătăria 😁
Va recomand sa țineți tortul la frigider peste noapte pentru frăgezirea pișcoturilor.


Spor la gătit și pofta bună!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...