CREMSNIT CU CREMA DE VANILIE SI FRISCA - RETETA VIDEO

iunie 18, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Cremsnitul este un desert pe cat de simplu, pe atat de bun. Este absolut delicios si usor de preparat cu doar o mana de ingrediente.
Pentru a prepara acest delicios cremsnit aveti nevoie doar de aluat foietaj si crema de vanilie si, daca doriti sa va rasfatati, mai aveti nevoie si de frisca. Eu am facut greseala sa-i intreb pe-ai mei daca vor frisca iar raspunsul lor a fost: "Da, muuulta frisca!". Deci, mai jos aveti o reteta de cremsnit cu crema de vanilie si muuulta frisca :).


Aluatul foietaj il puteti prepara acasa, de la zero, sau il puteti cumpara din magazin gata preparat. Aluatul foietaj de casa este mult mai gustos decat cel din comert dar necesita timp pentru ca trebuie intins, impaturit si racit de mai multe ori. Daca sunteti insa in criza de timp, cum am fost eu, puteti folosi si aluat foietaj din comert. In acest caz, tot ce mai aveti de facut este sa lasati aluatul sa se dezghete si apoi sa il coaceti.




Crema de vanilie este si ea foarte usor de preparat. Trebuie mai intai sa incalziti laptele, cat sa fie fierbinte. Mixati apoi galbenusurile si zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa, turnati treptat laptele fierbinte si fierbeti la foc mic pana se ingroasa. Daca in ceea ce priveste aluatul foietaj economisiti timp semnificativ daca optati pentru un aluat din comert, in ceea ce priveste crema de vanilie ar fi vorba doar de cateva minute. In plus, crema de vanilie preparata in casa este si mult mai gustoasa decat cremele preparate cu prafuri din comert.
Pentru a termina de preparat cremsnitul mai aveti de batut niste frisca si cam atat.
Pana aici lucrurile au fost simple si frumoase, dar acum urmeaza o parte ceva mai dificila: trebuie sa tineti cremsnitul la frigider cateva ore :). La mine asta este intotdeauna partea cea mai grea pentru ca incep copiii cu: "cand e gata?", "cand primim desert?" si altele de acest gen cam la fiecare 5 secunde. De multe ori prefer sa fac prajituri seara, dupa ce ii culc, ca sa apuce sa se raceasca sau sa se intareasca cremele.

Noua ne place foarte mult cremsnitul si vi-l recomandam cu drag.



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cremsnit cu crema de vanilie si frisca (pentru o tava de 25/35cm).


- 900gr aluat foietaj congelat, dezghetat
- 1.2 L lapte
- 6 galbenusuri
- 150gr faina
- 200gr zahar
- esenta de vanilie
- 100gr unt
- 300 ml frisca lichida
Optional: zahar pudra pentru presarat deasupra



Mod de preparare reteta cremsnit cu crema de vanilie si frisca

Reteta video:


M-am ocupat mai intai de aluatul foietaj. L-am lasat sa se dezghete.
Pentru a prepara cremsnitul avem nevoie de 2 foi de aluat, de dimensiunea tavii. Daca nu se potrivesc, le mai intindem putin cu sucitorul.
Eu mi-am trimis sotul la cumparaturi si m-am trezit cu bucatele mici de aluat foietaj de care nici macar nu am mai vazut pana acum. El a reusit insa sa le gaseasca :) M-am chinuit ceva sa le intind si sa le lipesc cat de cat, s-au departat la copt dar, in final totul a fost ok. Stiti vorba aceea: totul e bine cand se termina cu bine. Sotul a scapat nesifonat :)
Deci, am asezat aluatul foietaj in tava si l-am intepat cu furculita (ca sa nu se umfle prea tare). Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (200º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15-18 minute. Se procedeaza la fel cu cea de-a doua foaie de aluat.
Am lasat sa se raceasca.


Intre timp am pregatit crema de vanilie.
Am pus deoparte cateva linguri de lapte rece iar restul l-am pus la incalzit, cat sa devina fierbinte.
Am pus zaharul si galbenusurile intr-o craticioara. Am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Am adaugat apoi faina, treptat, mixand in acelasi timp pentru incorporare. Pe parcurs eu mai adaug cate putin lapte rece (din cel pus deoparte mai devreme) ca sa fie mai usor de incorporat faina.
Am turnat apoi laptele fierbinte, treptat, si am amestecat bine.
Am pus aceasta compozitie pe aragaz, la foc mic, pana s-a ingrosat crema. Trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda. Crema de vanilie este gata cand incepe sa bolboroseasca.
Am luat de pe foc si am adaugat esenta de vanilie. 


Am lasat crema de vanilie sa se racoreasca, cat sa fie calduta. Am adaugat untul moale si am mixat pentru incorporare. Am lasat crema de vanilie deoparte.


Am pus frisca lichida intr-un bol incapator si am mixat pana a devenit ferma si pufoasa.


Asamblare cremsnit.
Am pus o foaie de aluat foietaj in tava. Deasupra am intins crema de vanilie.
Peste crema de vanilie am intins uniform frisca.
Cea de-a doua foaie de aluat foietaj eu prefer sa o faramitez si sa o presar deasupra. Va fi mult mai usor de taiat.


Finisati cremsnitul cu zahar pudra. Eu in acest moment mi-am dat seama ca nu am zahar pudra in casa si am folosit fulgi de cocos :). Au avut o aroma deosebita, puteti incerca si voi!
Cremsnitul astfel preparat il tineti la frigider cateva ore, dupa care il portionati si il serviti cu mare pofta. Cremsnitul nostru cred ca nu a apucat sa stea nici 30 de minute in frigider... dar a fost ok.
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

6 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...